Ovog vikenda će se održati novo izdanje Pozitivca, najvećeg dvoranskog koncerta u Hrvatskoj

Koncerti će se održati u petak i subotu, a sad je objavljen i raspored nastupa

30.11.2013., Dom sportova, Zagreb - Pozitivan koncert povodom obiljezavanja Svjetskog dana borbe protiv HIV/AIDS-a. Urban & 4. 
Photo: Nina Djurdjevic/PIXSELL
FOTO: PIXSELL

11. izdanje Pozitivnog koncerta održati će se u petak i subotu u velikoj dvorani Doma sportova u Zagrebu. Riječ je o događaju koji je u više deset godina postojanja prešao put od Tvornice kulture i Draženovog doma do četiri zaredom rasprodana Doma Sportova.

Na pozornici Pozitivca su tijekom godina nastupili Dubioza Kolektiv, Hladno pivo, TBF, Let 3, Pips Chips & Videopclips, Goran Bare & Majke, Laibach, Stereo MCs, Brkovi, Kawasaki 3P, Urban & 4, Massimo, Elemental, Ramirez, Vatra, Svadbas, Hugh Cornwell, Lollobrigida, Quasarr i mnogi drugi, a koncerte je posjetilo više od 60 tisuća ljudi. Te brojke ga čine najvećim domaćim dvoranskim koncertom.

Raspored po danima

Prvi dan na Pozitivnom koncertu nastupaju Punčke, Kawasaki 3P, Pips Chips & Videoclips, te Urban & 4. Punčke su u fazi snimanja novog albuma koji će biti objavljen na proljeće, a s obzirom na mnoštvo novih pjesama, vjerojatno će se neke naći u setu u Domu sportova. Kawasaki 3P predstavili su nedavno spot za singl “Dugodugodugo” s njihovog posljednjeg albuma “Goli zbog pasa”. Pipsi i Urban na Pozitivan koncert se vraćaju bogatiji za rasprodane samostalne svirke u maloj dvorani Doma sportova i, još uvijek aktualna izdanja “Walt”, odnosno “Mamut”.

Dan kasnije, u subotu, nastupiti će Dječaci, High5, Quasarr i S.A.R.S. Dječaci se za Dom sportova spremaju brojnim koncertima na kojima i promoviraju svoj treći album “Firma” s kojeg je, nakon uspješnih “Struje”, “Bilih Starki” i “Shoppinga” skinut novi singl “CMC”. High5 će predstaviti svoj hvaljeni album “Schengengang” koji im je, između ostalih, donio i nastup na Exit Festivalu. Riječki Quasarr završava materijal za treći studijski album čiji dio će biti na repertoaru Pozitivca, a beogradski S.A.R.S. se vraća na jedini zagrebački koncert ove, za njih, izuzetno uspješne godine.

Vrata Doma sportova otvorit će se u petak 27.11. u 19:30. Prve na scenu stupaju Punčke u 20:15 nakon kojih nastupaju Kawasaki 3P u 21:00. Termin svirke Pipsa je u 22:00, a sve će zaokružiti Urban & 4 koji počinju u 23:30. Subota također kreće u 19:30, kao i nastup High5 koji je tempiran u 20:15. Quasarr sviraju od 21:00, a Dječaci od 22:00. Program 11. Pozitivca zaključit će S.A.R.S. čiji koncert je na rasporedu u 23:20.