Ekipa koja stoji iza franšize John Wick sad snima adaptaciju stripa Kill Or Be Killed, legendarnog Eda Brubakera

Brubaker je jedan od uspješnijih strip majstora današnjice, radio je za DC i Marvel

FOTO: Screenshot

Chad Stahelski napravio je odličan posao kao redatelj prva dva nastavka Johna Wicka. Gledatelji su odlično prihvatili akcijsku mini-franšizu s Keanuom Reevesom, a najavljen je i treći nastavak koji u kina dolazi 17. svibnja 2019.

Sada će Chad Stahelski snimati adaptaciju stripa autora Eda Brubakera i ilustratora Seana Phillipsa Kill Or Be Killed. Radnja prati Dylana, depresivnog studenta koji pokuša počiniti samoubojstvo. U zadnji tren ga spašava demon koji traži nešto zauzvrat za njegov život. Naime, demon će Dylanu produžiti život za jedan mjesec za svaku osobu koju ubije.

Scenarij piše Dan Casey

Film će producirati Basil Iwanyk koji je sa Stahelskim već radio na Johnu Wicku. Za scenarij je zadužen Dan Casey, kojem je ovo već druga adaptacija Brubakerovog djela. Napisao je scenarij i za Incognito, novi film koji se upravo snima također prema Brubakerovom stripu.

Ed Brubaker jedan je od uspješnijih autora stripova. Dosad je surađivao s DC Comics, Dark Horse Comics i Marvelom na naslovima poput Batmana, Daredevila, Catwoman, Captain America, X-Men i mnogim drugima. Šest puta je osvojio prestižnu nagradu Eisner Award, koja je u svijetu stripa ekvivalent Oscarima.

Stahelski je počeo kao kaskader

Chad Stahelski započeo je filmsku karijeru kao kaskader, a jedna od prvih uloga mu je bila u Vrani kad je zamijenio Brandona Leeja, nakon što je sin legendarnog Brucea Leeja tragično poginuo na snimanju filma. Nakon toga je bio dubler Keanua Reevesa u Matrixu, nakon čega je postao koordinator stuntova i akcijskih scena na nebrojeno puno filmova, među kojima se mogu izdvojiti 300, V for Vendetta, John Rambo, X-Men Origins: Wolverine, The Hunger Games i još mnogo drugih.

Osim na Killed Or Be Killed, Stahelski radi i na već najavljenom trećem nastavku Johna Wicka, te na rebootu Highlandera.