Grupa TBF je upravo izbacila novi spot koji daje pogled u splitsku svakodnevicu

Htjeli su prikazati funkcionirajući spoj kvartovskog betona i mediteranske klime

FOTO: Facebook

Novi singl TBF-a, “Sa mog prozora”, tjednima je jedna od najemitiranijih pjesama na radio postajama, a sada je napokon dobio i svoj spot koji je premijerno objavljen na portalu Muzika.hr.

“Mislim da Split još nije svjestan koliki je i što je točno. Neke se stvari sada mijenjaju. Ljudska priroda, koja je svugdje ista, u Splitu je neposredna. Sve se događa na ulici, zadržao je taj mentalitet malog mjesta, a ogroman je grad. Nije određen, sve je stihijski. Primjerice, postoji Split 3 koji je pristojan kvart i vidi se na spotu kako dobro izgleda, svakakve stvari se tu mogu raditi. Doduše, tu su ogromne zgrade i mnogima to nije primjereno, nije mediteranski. Htjeli smo u spotu prikazati tu svakodnevnicu u kvartu i pokazati ljudima kako i takav kvart može ostaviti jednak dojam mediteranskog života kao i nekakva kaleta. Uvijek smo govorili kako nismo tipičan splitski bend, kako smo ‘s betona’. Ja sam odrastao na šesnaestom katu zgrade na Blatinama, moja je perspektiva betonska. Na kraju smo došli do toga da smo spojili taj beton i mediteransku klimu Splita, a ovaj je spot možda najbolji primjer toga”, izjavio je Saša Antić na promociji spota.

Pjesma “Sa mog prozora” nalazi se na albumu “Danas sutra”, šestom po redu studijskom albumu TBF-a i prvom nakon 4-godišnje pauze. Na glazbu Nikše Mandalinića posloženi su stihovi Aleksandra Antića, dok je za aranžman zaslužan cijeli bend. Spot za ovaj singl je snimljen u produkciji Studija Baranda.