INmusic je najavio dolazak jednog od zanimljivih mladih bendova; portugalsko-angolskog Throes+The Shine

Poznati su po spoju rocka i kudura; glazbenog stila stvorenog 80-ih u Angoli

INmusic festival danas je objavio dolazak Throes + The Shine; mladog portugalsko-angolskog benda poznatog po rockduru; spoju rocka i kudura – glazbenog stila i plesa stvorenog 1980-ih u Angoli, karakterističnog po energičnom plesnom tempu. Throes i The Shine okupili su se 2011. godine u Portu. Njihov prvi album Rockduro objavljen je 2012., nakon čega su postali poznati po energičnim nastupima i rock zvuku pomiješanim afričkim elementima.

Godine 2014. objavljuju drugi album Mambos de Otros Tipos, dok su na trećem albumu Wanga, objavljenom prošle godine, uz već prepoznatljiv zvuk rockdura eksperimentirali i s elektronikom. Throes + The Shine na dvanaesto izdanje INmusic festivala dolaze u sklopu ETEP projekta (European Talent Exchange Programme) koji promiče mobilnost europskih glazbenika i u sklopu kojeg već godinama na festivalu gledamo neke od najperspektivnijih mladih europskih autora.

Jedan od impresivnijih line-upova

Nastup grupe dio je i višegodišnjeg ciklusa Multikulturalizam u glazbi koji 12 godina kontinuirano u Hrvatskoj predstavlja world music glazbenike iz cijelog svijeta. Throes + The Shine priključuju se ovogodišnjem impresivnom line-upu 12. INmusic festivala koji uključuje Kings of Leon, Arcade Fire, Alt-J, Kasabian, Michaela Kiwanuku, Flogging Molly, Darka Rundeka, Slaves i mnoge druge. INmusic festival #12 održat će se od 19. do 21. lipnja na zagrebačkom jezeru Jarun uz potporu Ožujskog piva i OTP banke.

Ove godine očekuje se rekordna posjećenost, pa festivalske ulaznice za trodnevno festivalsko iskustvo možete nabaviti sada po cijeni od 449 kn u više od stotinu poslovnica OTP bankediljem Hrvatske, Dirty Old Shopu u Zagrebu (Tratinska 18) i putem službenog festivalskog webshopa. Sedmodnevne kamperske ulaznice po cijeni od 250 kn dostupne su putem službenog festivalskog webshopa.