Izgleda da ovo ljeto neće biti puno samo blockbustera. Pokušali smo pronaći 6 komedija koje će obilježiti sezonu

I da, izgleda da će svih šest zapravo biti novi uzlet omiljenog žanra seks komedije

FOTO: YouTube

Seks je oduvijek komediji služio kako poprilično inspirativno vrelo. No, čini se da će ovo ljeto obilježiti komedije koje se bave upravo krajnje neočekivanim komičnim stranama seksa, bilo da se radi o nepodoštinama u hotelskim sobama, zadnjim sjedištima u taksiju ili svim onim drugim opskurnim mjestima.

Žanr o kojemu razgovaramo obično se naziva seks komedijama iz jednog vrlo jednostavnog razloga – ne postoji ni jedan adekvatniji termin koji bi opisivao ovu filmsku pojavu. I, prisjetite li se samo nes(p)retnih početaka ovog žanra kad je na početku osamdesetih godina Kim Cattrall uzbuđivala napaljene tinejdžere u filmu “Porky’s”, uvidjet ćete u kolikoj je mjeri sve ovo evoluiralo.

Ovaj je žanr otvorio dosad neviđene mogućnosti konceptu komedije jer svojim postojanjem omogućuje propitivanje same forme komedije. Piscima i glumcima iz naše priče ovaj je format poslužio kao medij kojim granice društvenih normi svojim radom svakodnevno pomiču.

Svi ovi potencijalni ljetni hitovi o kojima ćete čitati bave se seksom, ali ne ne onako kako ga siluju filmovi poput “50 nijansi sive”. Ovdje je seks uključen u plotove, ali su to učinili tako da im tema seksa omogući samo neke drugačije vidove istraživanja odnosa. Rezultati se slobodno mogu tumačiti kao svježi, neugodni, a na momente čak i pametni.

1. Trainwreck


Radi se o komediji koju je napisala Amy Schumer. Radnja prati životne avanture jedne promiskuitetne novinarke koja je prisiljena suočiti se s mogućnošću da se nalazi na dobrom putu da se stvarno zaljubi iako to uopće ne želi. Režiju potpisuje Jud Apatow, a sama je scenaristica preuzela zadatak tumačenja glavne uloge.

Amy Schumer ovaj je film pisala na temelju vlastitih iskustava žene u nekim srednjim tridesetim godinama. Taman se i sama bila zaljubljivala, a kroz rad na ovom filmu je shvatila što to zapravo znači biti seksualno biće koje je veći dio svog života provelo neopterećeno odnosima, ali i seksom.

Kad žene pišu o seksu njihov je prsitup obično mnogo zanimljiviji i otkriva neke sasvim neočekivane dimenzije. I upravo to ćete dobiti ako pogledate ovaj film.

2. The D Train


Još jedna genijalna stvar koju je proizveo Jack Black. Ovaj je put napravio film o dvojici relativno heteroseksualnih muškaraca koji sasvim slučajno završe u krevetu nakon što stvari izmaknu kontroli na nekoj obljetnici mature.

Volimo misliti da je o seksu već sve ispričano, ali ovaj će vam film na vrlo nov način dočarati ovu vječnu temu. Stvari su se u posljednje vrijeme na ovom području, očito, uvelike promijenile, a “The D Train” je začuđujuće mračan film koji se poigrava društvenim tabuima.

3. The Overnight


Ovdje se radi o mladom bračnom paru koji se pronađe u novom i potpuno nepoznatom gradu. Seks koji ćete doživjeti pogledate li ovaj film, nije baš ono što biste očekivali uzmete li u obzir činjenicu da taj naš naslovni par želi pronaći nove prijatelje pod svaku cijenu.

“The Overnight” se bavi bračnim problemima dvaju mladih bračnih parova, temi o kojoj je dosta teško pronaći više u slučaju kad biste o njoj voljeli saznati više. Osim toga, nezavisna produkcija omogućila je filmskoj ekipi da potpuno prebace težište s ustaljenih obrazaca na neke koji, pa recimo, to baš i nisu.

I ne, nema nikakvih grupnjaka, a svejedno je dobro.

4. Sleeping With Other People

https://www.youtube.com/watch?v=Rwp7JKTAE04
U filmu koji prikazuje život i odnos žene koja vara kao na tekućoj traci i muškarca koji je notorni ovisnik o seksu očekivali biste barem mali milijun scena seksa. To ovdje nećete dobiti, ali ono što hoćete je nečija životna istina ispričana na izrazito duhovit način.

5. The Little Death


Nije Eurovizija, ali i ovo je jedini ovogodišnji australski predstavnik na našoj listi. “The Little Death” je zanimljiva seks komedija koja tematizira seksualane devijacije (ako se fetiši tako mogu nazvati) pet parova koji žive u predgrađu.

Smisao filma nije bio ekranizirati već sve one postojeće klišejeve kad su u pitanju seks i komedije, nego gledateljima omogućiti uvid u spavaću sobu većine svojih susjeda. Jer, nisu fetiši rezervirani samo za one Druge.

6. The Bronze

https://www.youtube.com/watch?v=_uY6QoHbIfE
Zvijezda “Teorije velikog praska”, Melissa Rauch, napisala je scenarij za ovaj film, a u njemu ujedno tumači i glavnu junakinju. Radi se o mračnoj komediji u kojoj jedna bivša olimpijka odbija maknuti se iz male sredine koja ju guši kako tako ne bi za sobom ostavila i dane stare slave.

Date li ovom filmu šansu, mogli biste ostati zbunjeni svim onim pozama koje su sastvani dio repertoara dvoje bivših gimnastičara (možda čak možemo govoriti o nekakvom gimnastičarskom seks baletu).

I ovo nije još jedna sladunjava komedija na tragu većine drugih. Rauch je stvorila antijunakinju koja za postupke ne traži nikakve isprike niti opravdanja pa nam je zbog toga predstavila je neki sasvim neočekivani moment ženskosti.