Jedan od najboljih režisera napao najiščekivaniji holivudski film godine

Joss Whedon se obračunao s Jurassic Worldom tvrdeći da je seksistički

Jossa Whedona vjerojatno znate kao autora serije Buffy i režisera filma The Avengers. Ono što možda ne znate je da je jedan od najžešćih boraca za jednakost spolova i gay prava u Hollywoodu. Često drži govore u kojima podržava feminizam, glavni likovi su mu čest žene koje mogu premlatiti naizgled drastično snažnije muškarce, a na twitteru redovito napada filmove i stripove koji žene stavljaju u podređen položaj. I tako je upravo napao najiščekivaniji film ljeta – Jurassic World.

Iako film još uvijek njie izašao, dosta buke se već podiglo oko muško-ženskih odnosa. Feministički blog The Mary Sue je objavio komentar u kojem reagiraju na isječak iz filma u kojem Chris Pratt priča s Bryce Dallas Howard. Joss Whedon je iskoristio taj komentar i napao Jurassic World na Twitteru. Evo njegovih točnih riječi.

https://twitter.com/josswhedon/status/586422567205912576

Whedon je možda malo pretjerao, jer još uvijek nismo vidjeli film, ali jedna stvar je siguna. Postoji ozbiljan problem muško-ženskih odnosa u Hollywoodu još uvijek. Whedon je jedan od rijetkih autora koji se ne libe koristiti ženu kao glavni lik, ali to nije uvijek slučaj. Je li ovaj isječak iz filma toliko seksistički? Pogledajte sami u nastavku. Čak i ako se čini tako, pričekajte još malo, barem dok ne izađe film. Onda ga možemo svi zajedno napasti.