Još jednom krenula velika svađa u svijetu stripa: treba li se Daredevil zapravo zvati Batman?

Milijuni ljudi vode veliku diskusiju o nelogičnosti bitnih strip junaka

FOTO: Dorkly

Prije nekoliko godina (zapravo, desetljeća), nekome je očito bilo užasno dosadno. Prijateljima je iznio svoju teoriju – Batman zapravo ne zaslužuje svoje ime. Daredevil bi se zapravo trebao zvati Batman. A Ghost Rider bi zapravo trebao biti Daredevil. Možda malo komplicirano. No internet nas je riješio tih komplikacija. Sada u vrlo kratkom i informativnom videu možemo vidjeti zašto se geekovi zapravo svađaju godinama.

Stvar je vrlo jednostavna. Daredevil je slijep. Snalazi se u prostoru uz pomoć eholokacije, na isti način na koji to rade i šišmiši. Zvukovi se odbijaju od predmeta u prostoriji, Daredevil to čuje, i tako si vizualizira što je pred njim. Batman, s druge strane, je milijarder kojem su kao klincu ubili roditelje. I jako se boji šišmiša. Pa si je on uzeo ime Batman. Sad recite, tko je zaslužio ime Batman više, čovjek koji se snalazi u prostoru na istom principu kao i šišmiši?

Još jedan lik s nelogičnim imenom

Stranica Dorkly posvetila je cijeli video ovom problemu. I dok su radili na tome su otkrili još jednu dilemu. Pristaje li ime Daredevil možda nekom drugom liku u svijetu stripa? Naravno da pristaje – Gost Rideru. Ghost Rider je radio kao hazarder (barem tako naši rječnici prevode Daredevil), odnosno na motoru je izvodio ludorije za novac. Onda je prodao dušu vragu. Dakle, on je doslovno Daredevil.

A gdje je u svemu tome Batman? A, za njega je vrijeme da možda odustane od svega. Nema nikakve supermoći, stalno dobiva batina i izgubio je svaku curu koju je ikada imao. Možda je vrijeme da počne opušteno uživati u svojim milijardama.