Možemo li porazgovarati o svemu što se jučer dogodilo u kulturi?

U jednom danu Star Warsi, Tarantino i Batman vs. Superman

FOTO: Lucasfilms/Disney

Neispavan sam i vrti mi se u glavi. Mislim da sam trailer za novi Star Wars pogledao sigurno dvadesetak puta. Zadnji put je bilo oko tri ujutro. Nisam se baš naspavao, ali je vrijedilo. Već mjesecima ponavljam da bi ovo vrlo lagano mogla postati najbolja filmska godina u povijesti. Ako ne kvalitetom, onda će sigurno biti po rekordnim zaradama. Star Wars, Avengersi, Mad Max, Terminator… Uostalom, ako ste slučajno propustili, Igor je jučer složio super tekst u kojem vam predstavlja 22 filma koja morate pogledati ove godine.

Bio je ovo veliki tjedan za filmove koji nam stižu. Cijeli tjedan polako kapaju slike i intervjui koji otkrivaju podosta o Marvelovom novom filmu, Avengersima. Onda je izašao trailer za Ant-Man koji izgleda dosta zabavno. Isti dan je izašao i trailer za Terminatora. I tu je izbio prvi trailer skandal ovog tjedna. Nekome se učinila genijalna ideja da otkrije baš svaki obrat filma u reklami. Dobro, možda ima još koji obrat, ali baš ovaj koji su pokazali mi je uništio film.

I tako stižemo do četvrtka. Doslovno cijela redakcija se mučila preko dana kako da skupi neke vijesti da vas zabavimo. Najbolja stvar desila se pred kraj radnog dana, kada je netko objavio tri potencijalna postera za Star Warse. Genijalno, ali apsolutno ništa naspram onog što se dogodilo kada sam došao kući.

Tri trailera doslovno iste sekunde puštena na internet. Potpuna histerija oko Star Warsa. Paralelno svi javljaju da je izašao i novi trailer za Tarantina, ali taj pak nema niti jedan kadar iz filma. Uz to još par najava bitnih stvari. U svakom slučaju, ako ste možda prespavali jučerašnji dan, evo što se sve dešavalo.

1. Internet je eksplodirao zbog Star Warsa

Jučer je krenuo Star Wars Celebration, konvencija frikova koji obožavaju taj film. Počelo je sasvim dobro. Prvo su objavljena tri postera (eno jednog gore, ostatak pogledajte ovdje) i fotografija novih stormtroopera. Ali to nije bilo ništa naspram onog što se čekalo par sati kasnije. Doslovno tisuće ljudi stale su u red da bi vidjele novi trailer za Star Warse. Koje budale. Mi smo ga odmah dobili na internetu, što znači da smo ga mogli gledati 30 puta za redom! Pogledajte ga i vi sada.

2. Istovremeno stiže i Tarantino sa svojim trailerom

Dok su svi urlali oko Star Warsa, na drugom kraju interneta se dešavalo nešto čudno. Odjednom je izronio misteriozni trailer za novi film Quentin Tarantina, The Hateful Eight. Misteriozan je bio odmah na početku, jer nije imao niti jednu sekundu snimljenog materijala. Samo animaciju i jako dobru muziku. Ali onda su stvari postale još čudnije. Svi sajtovi na svijetu su koristili isti izvor videa. Odjednom je trailer maknut i stavljen je intervju s Tarantinom. Trailer je nestao. Zauvijek. Ovu bizarnost nitko nije uspio objasniti, osim da im se sada svima na sajtu vrti intervju. Uspio sam iskopati trailer, pa ga možete pogledati ovdje.


Premier Teaser de The Hateful Eight, de Quentin… by Telerama_Doc

3. Batman vs. Superman je bizaran

Prvo je jučer početkom dana izašao vrlo kratki teaser od dvadesetak sekundi. Eno ga gore. Iako mi i Superman i Batman idu na jetru, ovo mi je čak i dosta obećavalo. Čak sam se i veselio pravom traileru koji su trebali pustiti u ponedjeljak. Napominjem, trebali. Jer preko noći, dok smo spavali, je iscurio cijeli trailer. I izgleda potpuno očajno. Kao, stvarno očajno. Ali malo kasnije ću o tome, nemam prostora u ovom tekstu.

4. Nema videa, ali ima velikih vijesti za Blade Runnera

Ryan Gosling

Ok, konačno. Ovdje nemamo video. Ali imamo veliku vijest. Ryan Gosling će, zajedno s Harrison Fordom glumiti u novom Blade Runner. Dosta fora, moram priznati. Za sada znamo da će nastavak biti smješten nekoliko desetljeća nakon originalnog filma i pričat će priču o propalom Blade Runneru koji pristaje na jedan posljednji lov na replikante

5. Čovječe, trailer za ‘Scream’ tv seriju izgleda jako dobro

I, na kraju, nešto čemu sam se nadao da ću moći ismijati. MTV pokušava jedan od najboljih horora koje pamtim pretvoriti u TV seriju. Pa to će morati biti debakl. Ali izgleda da nije. Ima sve što bi trebao imati, a već sam i napisao tekst zašto bi ovaj film mogao biti uspješan.

Get More:
Scream, Full Episodes