Kultni Starship Troopers se vraćaju u kina, ovog puta u animiranoj verziji. Igrat će samo jedan dan

Legendarni film Paula Verhoevena nije zaboravljen ni nakon 20 godina

FOTO: Sony Pictures Worldwide Acquisitions

Svemirski marinci, kako su kod nas bili poznati, nakon točno 20 godina ponovno će se sukobiti s divovskim kukcima. Nastavak nazvan “Starship Troopers: Traitors of Mars” bit će animirani film, a glavni likovi ponovno će biti Johnny Rico i Dizzy Flores kojima će glasove posuditi glumci koji su ih i igrali u prvom filmu, Casper Van Dien i Dina Meyer.

Kratko ćemo vas upoznati s radnjom – Johnny Rico je izgubio čin nakon čega je po kazni poslan na svemirsku stanicu u Marsovoj orbiti. Za to vrijeme federacijska flota kreće u napad na planet s kojeg kukci dolaze, no istovremeno kukci planiraju kontranapad, i to upravo na Mars. Na Rica i šačicu novajlija pada zadatak da obrane svoju postaju dok se glavna flota ne vrati s udaljenog kraja galaksije.

Jedan dan u odabranim kinima

Zasad je najavljeno da će se novi Starship Troopersi prikazati samo na jedan dan u odabranim kinima diljem Amerike 21. kolovoza. Originalni film iz 1997. imao je dosta loše kritike u početku, no s vremenom su se stvari promijenile te su Starship Troopersi neobjašnjivo postali kultni filmom.

Originalni film iz 1997. nastao je prema SF romanu Roberta A. Heinleina u suradnji legendarnog redatelja Paula Verhoevena i scenarista Eda Neumeiera, te je zaradio nominaciju za Oscara.