Prvi Batman crtić napravljen za odrasle, The Killing Joke, konačno je završen i neopisivo mu se veselimo

Radi se o ekranizaciji stripa koji je promijenio samu definiciju te forme

Jedan od najpoznatijih i najkontroverznijih stripova o Batmanu, The Killing Joke, konačno je ekraniziran i to toliko mračno da će ga moći gledati samo odrasli, iako se radi o animiranom filnu.

Film Batman: The Killing Joke adaptacija je stripa iz 1988. godine, a u kinima će se moći pogledati samo jedan dan, 25. srpnja. Prikazivat će se, nažalost, samo u odabranim kinima u Americi, no zato će postati svima dostupan od 2. kolovoza kad izlazi u blu-Rayu čemu se neizmjerno radujemo.

Mark Hamill i Kevin Conroy posudit će svoje glasove Jokeru i Batmanu. Spomenuti dvojac igrao je poznate likove iz stripa i u animiranoj seriji, a mnogima upravo oni predstavljaju ultimativna utjelovljenja Batmana i Jokera, piše Business Insider.

Najmračniji ikad napisani strip o Batmanu

Originalni strip, na kojem se film temelji, smatra se, inače, jednim od najboljih i najkultnijih ikad napisanih tekstova o Batmanu. Priču je napisao Alan Moore, ilustrirao ju je Brian Bolland, a zbog mračne atmosfere kojom je prožeta svrstava se odmah uz bok Povratku viteza tame.

No, mnogi su ovaj strip dosta dugo smatrali kontroverzno revolucionarnim. U njemu, naime, Joker siluje Batgirl što se, doduše, samo implicira, ali dosta očito. Bio je to mračan period za strip koji nije baš svima sjeo, no zahvaljujući njemu danas možemo gledati mračnog Batmana kakav je prikazan u filmu Batman protiv Supermana.