Mel Gibson ne glumi u novom Mad Maxu zbog Osame bin Ladena

Nevjerojatni splet okolnosti i napad na New York doveo je do propasti filma desetljeća

Mel Gibsona pamtimo zapravo po tri stvari. Mad Maxu, Ubojitom oružju i spektakularnim telefonskim ispadima u kojima je prijetio da će zaklati djevojku i sijao neviđeni antisemitizam. Godinama se pričalo da se radi novi Mad Max i da bi se baš Gibbson trebao pojaviti u glavnoj ulozi. Na žalost, kada je izašao trailer ispalo je da su nas prevarili. Tom Hardy je novi glavni glumac.

Ali nedavni intervju koji je režiser novog Mad Maxa George Miller dao na SXSW festivalu nam otkriva da smo ga skoro imali. Gibson je bio na korak do toga da potpiše ugovor za snimanje koje se trebalo desiti početkom dvijetisućitih. Sve je propalo zbog terorista. Ovako to priča Miller:

‘Trebali smo sve ovo raditi s Melom, i bili smo na korak do dogovora. Onda se desio 11. rujna i vrijednost Američkog dolara je pala naspram Australijskog. Budžet nam se prenapuhao. Kad smo se pregrupirali i bili ponovno spremni za snimanje, Mel je upao u te probleme koje je imao.’

Probleme koje Miller spominje su naravno bijesni ispadi protiv Židova i homoseksualaca zbog kojih su ga bijesni tabloidi proganjali mjesecima. Nekako se uspio izvući iz toga, ali se ponovo našao u problemima kada je izašao film u njegovoj režiji – Pasija – koji su svi opet rastrgali da je antisemtiski. Problemi su se nizali i dalje. 2006. je uhapšen zbog pijane vožnje i opet je napao Židove, tvrdeći da su oni ‘krivi za sve ratove na svijetu’. Zašto je policajcu koji ga je ulovio pijanog pričao o svim ratovima svijeta, nikome još nije poznato.

Da se pojavio u novom nastavku Mad Maxa, svi bili bili presretni. Bila bi to direktna veza sa starom trilogijom. Ali kad nešto ne uspije, možda te odvede u još boljem smjeru. Naime, traileri za novi Mad Max izgledaju potpuno spektakularno: