Za Marvel bi bilo najbolje da nakon Daredevila napravi ovih pet serija

Daredevil je stvarno fenomenalan, ali oni imaju još genijalnih predložaka

FOTO: Marvel

Upravo završavam Daredevila, Marvelovu novu seriju koju su napravili u suradnji s Netflixom. Serija je fascinantno dobra, recenzija stiže uskoro, ali u međuvremenu ne mogu prestati razmišljati o jednoj stvari – koje još Marvel stripove bi pod hitno trebalo pretvoriti u serije. I to po istom modelu, jer Netflix očito ne zna napraviti lošu seriju. I imaju nehumane količine novaca s kojima mogu producirati doslovno što god žele.

Odluka o tome koji lik će dobiti svoju seriju sigurno ne može biti lagana. Za sada idu s Daredevilom, Jessicom Jones, Luke Cageom i Iron Fistom, koji će se na kraju spojiti u Defenderse. Ali ima još toliko likova o kojima bi trebalo razmisliti. O nekima već i jesu. Odustali su od Elektra serije jer će se ona pojavljivati u budućim Daredevil sezonama. A Ms. Marvel i Spider-Woman čuvaju za filmove.

Ovo je pet likova koji su mi prvi pali na pamet kao izuzetno dobre serije za Netflix. Nadam se da će barem jedna od njih postati stvarnost.

1. Punisher

2806757-20111022_punisher

Na prvom je mjestu Punisher iz niza sasvim opravdanih razloga. Pa ajmo redom. Frank Castle A.K.A. Punisher je jedan od najcool i najokrutnijih likova u cijelom Marvelu. Kao takav, genijalan je za Netflix jer nemaju baš nikakvih ograničenja što smiju, a što ne pokazati u seriji. Punisher je imao nesretan život. Do sada su snimljena tri filma u kojem su ga glumili Dolph Lundgren, Tom Jane i Ray Stevenson. I stvarno ne mogu odlučiti koji je lošiji. Osim toga, Steven DeKnight, showruner i glavni pisac Daredevila je već najavio da bi volio vidjeti Punishera bez ikakvih ograničenja na Netflixu.

2. Black Cat

Black-Cat

Prije nego je Marvel osnovao svoj studio i počeo masovno proizvoditi filmove, dio prava su rasprodali drugim studijima i distributerima. najpoznatija od tih prodanih franšiza je, naravno, Spider-Man bez kojeg se Marvelovi filmovi ne mogu razvijati u smjeru koji žele. Srećom, Sony je shvatio da oni jednostavno ne mogu producirati toliko dobrih filmova pa su potpisali deal s Marvelom i vratili im Spider-Mana. S njim je došla i Black Cat, Marvelova verzija Catwoman, samo puno više seksi. Ovo bi mogla biti zanimljiva serija o velikim krađama sa superherojima. I još bi se Spider-Man mogao pojavljivati. Cool.

3. Blade Vs. Morbius

maxresdefault

Malo smo zaboravili, ali Blade je zapravo započeo novi trend pretvaranja stripova u visokobudžetne igrane filmove. Iako nikada nije bio u vrhu najomiljenijih Marvelovih likova, Blade ima seriju stripova u kojima se nađe u velikom obračunu s Morbiusom, živućim vampirom. Zašto ne bi vratili dostojanstvo vampirima nakon Twilighta?

4. She-Hulk

1195552-original_she_hulk

Velika je, zgodna je i zelena je. Iako je u stripovima dosta dugo bila član Avengersa, u filmu ju još uvijek nismo vidjeli, ali ženska verzija Hulka bi bila fenomenalna serija serija. Pogotovo ako iskoriste onih nekoliko epizoda u kojima je ljudska verzija She-Hulka Jennifer Walters odvjetnik koji specijalizira za obranu auperheroja.

5. Runaways

2842214-letter_58

A sada, nešto potpuno drugačije. Runaways je serija koju je stvorio Biran K. Vaughn o klincima čiji su roditelji superzlikovci, a to im se nimalo ne sviđa. Udruže se i koriste moći koje su naslijedili od roditelja kako bi ih porazili. Da se Joss Whedona (koji toliko dobro piše teen likove) pusti na ovo, mogli bi imati najbolju Marvelovu seriju ikad.