Na internetu se sve više priča da Warner Bros snima film o Supermanu u Rusiji; zvao bi se Red Son i zvuči neobično

Navodno upravo traju pregovori s dva potencijalna redatelja

FOTO: DC Comics promo

Marvel i DC Comics natječu se za gledanost gotovo cijelo desetljeće. Posljednjih godina bombardirani smo filmovima o superjunacima, među kojima prednjače Marvelovi Avengersi i svi njihovi spinoffovi.

S druge strane DC Comics se udružio s Warner Bros, a iz njihove suradnje su izašli popularni naslovi poput Nolanove Dark Knight trilogije, te Snyderova dva Supermana. Sada su u pregovorima o novom nastavku Supermana koji bi mogao cijelu franšizu odvesti u potpuno novom smjeru.

Dan of Geek prenosi vijest da je Warner Bros u pregovorima za snimanje filma Red Son. Film bi se zasnovao na stripu Marka Millara, a bavio bi se pitanjem “što bi bilo da je Superman sletio u Rusiju”.

Clark Kent ne piše za Daily Planet nego za Pravdu

Millarov Red Son postavlja poznate superheroje i njihove protivnike u alternativnu stvarnost (barem u okvirima stripa). Superman tako postaje heroj Rusije umjesto Amerike, a u svojem alter-ego izdanju ne postaje reporter za Daily Planet nego za rusku Pravdu. Njegov cilj borbe više nije za “istinu, pravdu i Ameriku”, nego postaje heroj običnog radnika, i bori se za socijalizam, Staljina i Varšavski pakt.

Snimanje filma zasad još nije potvrđeno, ali na internetu se sve češće pojavljuje kao tema. Najviše pažnje privukao je tvit Marka Millera u prepisci s Jordanom Vogt-Robertsom (redateljem Kong: Skull Islanda) koji je natuknuo da su već dva redatelja u pregovorima za Red Son.