Neki muzej u Americi na urnebesan način opisuje 'Igru prijestolja' kroz srednjovjekovnu umjetnost

Nakon svake emitirane epizode objavljuju svoj rezime složen od umjetničkih radova

Ako se zanemare zmajevi i magija, “Igra prijestolja” vuče dosta utjecaja iz srednjovjekovne povijesti. Iako se neki žale kako tvorci serije koriste tu strast prema srednjem vijeku da bi što češće prikazivali scene seksualnog nasilja, u njoj možemo vidjeti puno više od brutalnosti.

Tim motivom vode se i u muzeju J. Paula Gettyja u Los Angelesu. Ondje su odlučili iskoristiti ovu seriju kako bi širem spektru ljudi približili nešto što misle da je nepravedno zanemareno – srednjovjekovna umjetnost.

Ovaj muzej ima svoj profil na Tumblru i tamo nakon svake emitirane epizode objavlju svoj rezime koji kompiliraju od umjetničkih radova, primarno iz svoje kolekcije. Kustosi muzeja zaduženi za ovaj neobični projekt Sarah Waldorf i Bryan Keene veliki su obožavatelji serije, ali i knjiga, pa prije emitiranja svake nove epizode ispišu ono što bi se trebalo dogoditi i u skladu s tim pripreme pregled koji potom objavljuju.

Pratitelji njihova Tumblra nisu se navukli na ove objave samo zato što odabrana djela vrlo jasno objašnjavaju svaku epizodu nego i zbog odličnih opisa ispod svakog kolaža koji su urnebesno zabavni.

Rezime posljednje emitiranje epizode pogledajte ovdje, a ostatak potražite na Tumblru muzeja Getty. Ako još niste pogledali sve, savjetujemo da ovog trenutka prestanete skrolati dalje.

https://www.tumblr.com/thegetty/119299035216/game-of-thrones-season-5-episode-6-winter-is