Neki zbunjeni producenti počeli su snimati 'Odiseju', a tek onda otkrili da postoji 'Ilijada' i oduševili se

Tek su nedavno otkrili Homerove epove pa sada entuzijastično žele snimiti trilogiju

FOTO: Wikipedia.hr

Čini se da se filmski studio Lionsgate posljednjih godina odlučio specijalizirati za pretvaranje većine svojih izdanja u franšize. Uz super uspješne serijale “Sumrak” i “Igre gladi”, koji su ovom studiju već donijeli stotine milijuna dolara zarade, odlučili su napraviti trilogiju i od filma “Majstori iluzije”.

No tu ne staju njihovi ambiciozni planovi. Angažirali su Francisa Lawrencea, Petera Craiga i Ninu Jacobson – redatelja, scenarista i producenticu “Igara gladi” – na novom projektu u kojem žele ekranizirati jedno od najpoznatijih djela svjetske književnosti, Homerovu “Odiseju”. Lionsgate želi ovaj antički ep o putovanju kući nakon završetka desetogodišnjeg Trojanskog rata također pretvoriti u trilogiju i učiniti ga privlačnim mlađim generacijama, a očekuju i da bi mogao biti jako uspješan u Europi.

Entuzijastični šef studija

Trenutno se ne zna tko će glumiti Odiseja i Penelopu (Jennifer Lawrence?), ali šef studija Jon Feltheimer već je sad uvjeren da će ovo biti velik hit na kinoblagajnama. Čini se da je Feltheimer nedavno otkrio antičku književnost, kojom je potpuno oduševljen, a saznao je i da “Odiseja” nije sve što je Homer napisao. “Postoji još jedna prekrasna knjiga koja se zove ‘Ilijada’ i sad razmatramo što možemo s njom napraviti. I u njoj vidim potencijal za dobar film’, izjavio je entuzijastični šef Lionsgatea.

Homerova “Odiseja” više je puta inspirirala filmaše. Kirk Douglas glumio je glavnu ulogu u fimu “Ulysses” iz 1954., a ovaj je ep snažno utjecao i na “Krupnu ribu” Tima Burtona te na “Tko je ovdje lud?” braće Cohen.