Netflix radi seriju o skandalu iz 2013. kad su u Rimu uhvaćeni političari koji tinejdžerkama plaćaju za seks

Baby je treći talijanski projekt za Netflix

Netflix je naručio talijansku dramsku seriju Baby u kojoj će kroz osam epizoda obraditi stvarne događaje vezane uz lanac maloljetne prostitucije u elitnom rimskom kvartu.

Takozvani Baby Squillo skandal dogodio se 2013. u elitnoj rimskoj četvrti Parioli u kojem su srednjoškolke iz imućnih obitelji počele nuditi seksualne usluge u zamjenu za novac, mobitele, skupu odjeću… U skandal su bili upleteni razni političari, odvjetnici i biznismeni, uključujući i muža praunuke Benita Mussolinija.

Tinejdžerke iz talijanske četvrti

Serija je opisana kao priča o odrastanju, iako prilično ekstremna, a prati grupicu tinejdžerki u četvrti Parioli kojima je glavna zabava kršenje društvenih normi. Seriju će producirati talijanska Fabula Pictures, a snimanje počinje 2018.

“Vrlo smo uzbuđeni što ćemo kroz suradnju s Netflixom imati priliku prikazati priče iz talijanske sredine svjetskoj publici. Kroz Netfix i kreativnu slobodu koju nam dopuštaju, našli smo novi dom za nova ambiciozna djela talijanske televizije”, rekao je Nicola De Angelis, izvršni producent Fabula Picturesa.

Netflixov treći talijanski projekt

Baby je treći talijanski projekt koji je Netflix otkupio. Počeli su 2015. s filmom Suburra redatelja Stefana Sollime, mračnoj drami o rimskoj mafiji koja pokušava od rimske obale napraviti novi Las Vegas.

Zatim su otkupili prava na Juventus FC, dokumentarnu dramu o svijetu iza kulisa legendarnog kluba. Serijal će imati četiri dijela, a snimanje je najavljeno za 2018.