Od Star Warsa do Westworlda: Ovo su svi traileri s ovogodišnjeg Super Bowla

Zbog rekordne gledanosti, filmski studiji tempiraju trailere za Super Bowl

FOTO: Disney promo / Marvel promo / screenshot

Super Bowl je svake godine jedan od najgledanijih televizijskih događaja u svijetu, a u Americi mu po gledanosti nema ravna. Dapače, na top listi od 20 najgledanijih pojedinačnih TV evenata, njih čak 19 su prijenosi Super Bowla. Jedina druga emisija koja se ugurala u top 20 najgledanijih je finale serije M*A*S*H.

Upravo zbog te rekordne gledanosti, veliki filmski studiji i TV kuće svake godine tempiraju trailere upravo za dan kada se održava Super Bowl. Filmski fanovi s nestrpljenjem čekaju finale NFL-a upravo zbog tih trailera, koji tradicionalno otkrivaju više o radnji te izgledaju spektakularno.

Naravno, najinteresanstniji su prvi traileri koji se premijerno prikažu za vrijeme Super Bowla, a ove godine je najiščekivaniji bio trailer za novi film o Han Solu. Donosimo vam pregled svih trailera i teasera prikazanih noćas za vrijeme ovogodišnjeg Super Bowla.

Solo: A Star Wars Story

Solo: A Star Wars Story će nas upoznati s prošlosti najpoznatijeg intergalaktičkog švercera. Otkrit ćemo detalje o mladim danima Han Sola, kako se upoznao s Chewbaccom i o kakvoj se okladi radilo kad je od Landa Calrissiana osvojio Millennium Falcon. Također ćemo otkriti kako je s Millennium Falconom odradio čuveni Kessel Run u samo 12 parseca.

Redatelj filma je oskarovac Ron Howard koji je preuzeo taj zadatak nakon što su izvorni redatelji Phil Lord i Christopher Miller uklonjeni s projekta zbog “umjetničkih nesuglasica” s producentima. Dosadašnja produkcija Sola označena je time što je najtajnovitija od svih dosadašnjih Star Wars filmova. Praktički ništa o radnji dosad nije otkriveno, no prve naznake onoga što ćemo gledati u filmu nam prikazuje upravo objavljeni prvi trailer. Film je najavljen za 25. svibnja.

The Avengers: Infinity War

Još jedan od iščekivanijih trailera je onaj za The Avengers: Infinity War, pretposljednji nastavak iz Avengers sage. Novi Avengersi će okupiti dosad najveći broj superheroja na jednom mjestu. Tako će se ovoga puta standarnoj postavi Avengersa na koju smo navikli u dosadašnjim filmovima pridružiti i Doctor Strange te kompletna postava Guardians of the Galaxy.

Sukobit će se s njihovim dosad najvećim neprijateljem Thanosom (Josh Brolin) kojemu je cilj skupiti svih pet tzv. Infinity Stonesa, tj. dijamanata nevjerojatne moći kojima može kontrolirati različite sile koje upravljaju svemirom. Jedina šansa Avengersima da ga pobijede leži u tome da udruže snage. Film je najavljen za 4. svibnja.

Mission Impossible: Fallout

U šestom Mission Impossible filmu, Ethan Hunt i njegov tim zapadaju u probleme i nađu se u utrci s vremenom nakon što njihova misija pođe po zlu. Tom Cruise reprizira ulogu tajnog agenta Ethana Hunta. Cruise se na snimanju filma ozlijedio, zbog čega je produkcija nekoliko mjeseci stavljena na pauzu.

Ipak, producenti filma su kadar u kojem se Cruise ozlijedio odlučili ostaviti u filmu pa će gledatelji moći vidjeti točan trenutak u kojem se to desilo. Novi Mission Impossible najavljen je za 27. srpnja.

Jurassic World: Fallen Kingdom

Vulkan na otoku Isla Nubar, na kojem je stvoren tematski park Jurassic World, postao je aktivan i prijeti uništenjem svih živih bića na otoku. Chris Pratt se u nastavku vraća kao Owen Grady i pokušat će spasiti ne samo ljude, nego i dinosaure kojima erupcija vulkana prijeti još jednim uništenjem cijele vrste.

Nastavak Jurassic Worlda je režirao J.A. Bayoni, čije je najistaknutije djelo film katastrofe The Impossible iz 2012., izvršni producent je Steven Spielberg koji je započeo cijelu franšizu svojim prvim Jurassic Parkom, a film je najavljen za 22. lipnja.

Skyscraper

Dwayne Johnson trenutno je najveća akcijska zvijezda Hollywooda, koji u zadnje vrijeme neumorno štanca filmove. Njegova akcijska komedija Jumanji: Welcome to the Jungle vrlo je uspješna na kino blagajnama, 22. travnja stiže i Rampage, film nastao po kultnoj kompjuterskoj igri iz osamdesetih u kojima igra glavnu ulogu, a u međuvremenu je snimio i Skyscraper.

Radi se o akcijskom trileru o talačkoj krizi u neboderu u jednom kineskom gradu. Johnson glumi bivšeg FBI-jevog vođu tima za spašavanje talaca i ratnog veterana koji je ostao bez noge, nakon čega radi kao voditelj osiguranja nebodera. Film je najavljen za 13. srpnja.

Red Sparrow

Jennifer Lawrence se još jednom udružuje s redateljem Igara gladi Francisom Lawrenceom u novom špijunskom akcijskom trileru. Lawrence glumi bivšu balerinu koju ruska tajna služba protiv njezine volje uključi u tajni program u kojem obučavaju ubojice.

Njezino glavo oružje je seksipil kojo koristi kako bi se probližila svojim metama prije nego što ih ubije. Problemi nastaju kad osjeti privlačnost prema svojoj prvoj žrtvi, CIA-inom agentu, kojeg glumi Joel Edgerton. Film u naša kina dolazi 1. ožujka.

A Quiet Place

A Quiet Place je novi hororac koji je režirao John Krasinski, a ujedno se pojavljuje i u glavnoj ulozi. Glumi oca obitelji koji sa svojom ženom (Emily Blunt) nastoji zaštititi njihovu djecu od bizarnih čudovišta koja koriste zvuk kao oružje. Zbog toga žive u izolaciji i u apsolutnoj tišini, obzirom da i najmanji zvuk može potaknuti napad misterioznih bića.

Već sami trailer je prilično jeziv, a film u kina stiže od 6. travnja.

The Cloverfield Paradox

The Cloverfield Paradox je treći film u Cloverfield franšizi koja je počela iznenađujuće dobrim Cloverfieldom redatelja Matta Reevesa iz 2008., impresivne atmosfere postignute tako da je cijeli film snimljen kamerom iz ruke u stilu dokumentarca.

Trailer za novi originalni Netflixov film redatelja Juliusa Onaha bio je najveće iznenađenje za vrijeme Super Bowla, obzirom da prije toga nije objavljeno baš ništa o novom Cloverfield filmu. Dodatno iznenađenje došlo je objavom da će film biti premijerno prikazan odmah po završetku NFL finala.

Film prati grupicu znanstvenika na svemirskoj postaju koji se nađu izoliranima nakon što eksperiment s ubrzivačem čestica pođe po zlu. Trailer usput nagovještava poveznice s originalnim Cloverfieldom i Cloverfield Lane, a sva tri filma iz Cloverfield franšize su trenutno dostupna na Netflixu.

Tom Clancy’s Jack Ryan

John Krasinski, osim u spomenutom hororu A Quiet Place, glumi i u novoj Amazon Prime seriji o poznatom liku iz romana Toma Clancya, Jacku Ryanu. U fokusu serije je mladi analitičar CIA-e koji po prvi puta dobiva opasni terenski zadatak.

Serija prati Ryana dok kroz svoje prvo iskustvo na terenu otkriva način na koji terorističke ćelije komuniciraju, a kroz svoje otkriće dolazi u kontakt s najopasnijim teroristima koji prijete napadima diljem svijeta i uništenjem globalnog poretka.

Serija je svojevrsni nastavak na dosadašnjih pet filmova o Jacku Ryanu, u kojima su ga glumili Alec Baldwin, Harrison Ford, Ben Affleck i Chris Pine, no sudeći po traileru, u novoj seriji ćemo vidjeti znatno više akcije. Serija na Amazon Prime stiže 31. kolovoza.

Westworld

https://www.youtube.com/watch?time_continue=83&v=qUmfriZoMw0

Za vrijeme Super Bowla objavljen je i novi trailer za drugu sezonu Westworlda. Fanovi su se bome morali naoružati strpljenjem, obzirom da druga sezona stiže gotovo godinu i pol nakon posljednje epizode prve sezone.

O novom trailer smo već pisali, a prva epizoda druge sezone Westworlda stiže 22. travnja.