Odlična grupa Disclosure je izbacila novi singl i već je sad jasno da će pokoriti top liste

Prije tri godine sam ih gledao pred 100 ljudi u Šibeniku, sada su pokorili svijet

Moj prvi susret s grupom Disclosure dogodio se na ljeto 2012. godine za vrijeme sad već pokojnog Terraneo festivala. Bila je to druga večer, upravo sam pogledao odličan koncert Rootsa i bilo mi je manje više svejedno kamo ćemo dalje. Na nagovor entuzijastičnog prijatelja otišli smo u jedan od hangara bivše vojarne Bribirskih knezova gdje su u maloj prostoriji nastupala ova dva golobrada klinca pred maksimalno stotinjak ljudi. U tom trenutku moje poznavanje njihove glazbe je bilo minimalno; čuo sam za njih, imali su dobar remix pjesme “Runnin” Jessie Ware i to je to. Tamo su pomalo sramežljivo odsvirali odličan DJ set, i bez velike pompe su došli i otišli.

Što se sve u njihovoj karijeri dogodilo od tada do danas? Ništa posebno, osim što su izdali album koji je u prvom tjednu postao najprodavanije izdanje u Velikoj Britaniji, nominirani su za Grammya, odradili su veliku svjetsku turneju uključujući festivale poput Coachelle i Glastonburya, producirali su dobar dio novog albuma Mary J. Blige, itd. Moglo bi se reći da su ostvarili blagi napredak od stotinjak slušatelja u Šibeniku 2012.

Odustali od balade

Ovaj elektronski duo kojeg čine braća Guy i Howard Lawrence ovog tjedna su izbacili novi singl s kojim najavljuju svoj 2. album. Riječ je o pjesmi “Holding On” na kojoj gostuje jazz pjevač Gregory Porter. Zanimljivo je da je prva verzije ove pjesme bila balada uz prateći klavir, no na radost klupske publike, momci su je odlučili snimiti ispočetka i od nje napraviti dance pjesmu koja odiše soulom i u kojoj je prisutna vibra house glazbe 90-ih, što je popularan trend u posljednje vrijeme.

Prva pjesma koju su objavili kao najavu za novi album bila je “Bang That”, malo tvrđa house stvar za koju Disclosure tvrde da je postala neizostavni dio svakog njihovog seta. “Holding On” nosi malo komercijalniji zvuk i biti će prikladniji odabir kao singl namijenjen radijskim postajama.

Iako još uvijek nije poznat datum izlaska novog albuma, Disclosure su obećali da će nekoliko novih pjesama premijerno izvesti na Wild Life festivalu početkom idućeg mjeseca u Engleskoj.