Organizatori Gričevanja upravo su potvrdili kako je trenutno u tijeku posljednje izdanje ovog festivala

Zbog problema s Gradom i Klovićevim dvorima Gričevanje se više neće organizirati

FOTO: Julien Duval

Trenutno je u tijeku peto izdanje Gričevanja. Riječ je o najvećem besplatnom festivalu urbane glazbe i kulture u Zagrebu koji koncertima na otvorenom od 2011. godine redovito predstavlja relevantna imena regionalne glazbene scene, kao i mlade glazbene nade u usponu. Gričevanje se ove godine udružilo s Device_artom, Space Festivalom i Galerijom Klovićevi dvori u zajedničkom pokretu naziva Na Gornjem gradu, čiji je cilj oživljavanje tog dijela Zagreba.

U posljednjih desetak dana na platou iznad garaže Tuškanac održani su brojni koncerti izvođača poput TBF-a, Pavela, KUKU$ klana, Cojonesa, Gatuza i drugih. Finalna noć na rasporedu je u nedjelju kad će nastupiti Kandžija i Gole žene te Sassja sa svojim bendom Indigo.

Gornjem gradu dali kulturni život

Nažalost, ovo je ujedno i posljednje izdanje Gričevanja. Organizatori su zbog brojnih logističkih poteškoća i nedostatka potpore odlučili kako odustaju od ovog festivala.

U svojih lijepih 5 godina postojanja, Gričevanje je Zagrebu i Zagrepčanima nudilo je niz besplatnih koncerata i zanimljivih popratnih sadržaja. U tih nekoliko dana Gornji grad nije bio samo spavaonica u kojoj jedini budan život vodi politika. Pet godina progona od strane različitih uprava Galerije Klovićevi dvori, i pet godina izostanka sustavne potpore Grada Zagreba iscrpilo nas je ljudski i poslovno. Ponosni na sve što je bilo, zahvalni svima , pa i onima koji su nam pomogli da lakše donesemo ovu odluku, povlačimo se i prepuštamo ovo igralište upornijima od nas”, stoji u službenom priopćenju organizatora koji su se ujedno i zahvalili publici te svim bendovima i umjetnicima koji su bili dio njihova programa.