Otkriven uzrok smrti Matthewa Perryja. Koban je bio sedativ koji se koristi za liječenje depresije

Slavni glumac pronađen je beživotan u jacuzziju svoje kuće u Los Angelesu 28. listopada

(FILES) Actor Matthew Perry arrives at the Los Angeles premiere of 17 Again at the Grauman's Chinese Theater in Hollywood, California, April 14, 2009. AFP PHOTO / GABRIEL BOUYS. "Friends" actor Matthew Perry died as a result of "the acute effects of ketamine," the Los Angeles County Medical Examiner's office said December 15, 2023. (Photo by Gabriel BOUYS / AFP)
FOTO: AFP

Glumac Matthew Perry preminuo je od “akutnih učinaka ketamina”, sedativa koji se ponekad koristi za liječenje depresije.

Utvrđeno je i da su smrti pridonijeli utapanje i srčana bolest, izvijestio je u petak Ured medicinskog istražitelja okruga Los Angeles.

Perry (54), najpoznatiji po ulozi Chandlera Binga iz hit televizijske serije “Prijatelji” iz 1990-ih, pronađen je beživotan u jacuzziju svoje kuće u Los Angelesu 28. listopada.

Borba s ovisnostima

Glumom se počeo baviti još kao dijete, 1979. godine u seriji 240-Robert. “Bio sam tip koji je htio postati poznat”, kazao je u intervjuu 2002. godine. “Izlazila mi je para na uši koliko sam htio biti poznat, htio sam pozornost, htio sam novac, htio sam mjesto u restoranu. Nisam razmišljao o posljedicama slave”.

Godinama se borio s ovisnostima o alkoholu i drogama, pa je dobar dio života proveo u centrima za rehabilitaciju i odvikavanje. U svojim memoarima, objavljenima lani, detaljno je opisao svoju borbu, rekavši kako se ne sjeća snimanja tri sezone Prijatelja.

Na odvikavanju je prvi put završio 1997. godine, a 2018. je imao teške zdravstvene probleme poput upale pluća i problema s debelim crijevom, radi čega je dva tjedna proveo u komi i kasnije morao ići na više desetaka operacija želudca.