Umro Matthew Perry, legendarni Chandler iz Prijatelja

Lik Chandlera Binga glumio je u više od 200 epizoda tijekom 10 sezona Prijatelja

NO TABLOIDS/JUST RELEASED

Matthew Perry
'17 Again' press confrence at the Four Seasons Hotel, Beverly Hills, America - 07 Aug 2009,Image: 230966760, License: Rights-managed, Restrictions: NO TABLOIDS/JUST RELEASED, Model Release: no

Preminuo je 54-godišnji američki glumac Matthew Perry, javljaju američki mediji, najpoznatiji po ulozi legendarnog Chandlera iz serije Prijatelji.

Smrt je potvrdila policija iz Los Angelesa, kazavši kako još uvijek ne znaju uzrok. Tijelo Matthewa Perryja pronađeno je u njegovom domu u jacuzziju, priopćeno je, nakon što se ujutro bavio sportom i zatim poslao asistenta u dućan.

File photo dated 25/03/1998 of stars of the American sitcom Friends (left to right back) Matt Le Blanc, David Schwimmer, (left-right front) Courteney Cox, Matthew Perry and Jennifer Aniston as the cast will reunite for a two-hour special, US broadcaster NBC has said.,Image: 271257091, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no

Lik Chandlera Binga glumio je u više od 200 epizoda tijekom 10 sezona Prijatelja, kojima je glumio s Jennifer Aniston, Courteney Cox, Davidom Schwimmerom, Mattom LeBlancom i Lisom Kudrow.

“Duboko smo ožalošćeni zbog smrti našeg dragog prijatelja Matthewa Perryja. Bio je nevjerojatno talentiran glumac. Utjecaj njegovog komičarskog genija osjetio se u cijelom svijetu, a njegova će ostavština živjeti u srcima mnogih. Ovo je dan kad su nam srca slomljena. Šaljemo ljubav njegovoj obitelji, voljenima i njegovim obožavateljima”, priopćeno je iz kompanije Warner Bros, koja je producirala seriju Prijatelji.

Glumom se počeo baviti još kao dijete, 1979. godine u seriji 240-Robert. “Bio sam tip koji je htio postati poznat”, kazao je u intervjuu 2002. godine. “Izlazila mi je para na uši koliko sam htio biti poznat, htio sam pozornost, htio sam novac, htio sam mjesto u restoranu. Nisam razmišljao o posljedicama slave”.

Borba s ovisnostima i problemi

Godinama se borio s ovisnostima o alkoholu i drogama, pa je dobar dio života proveo u centrima za rehabilitaciju i odvikavanje. U svojim memoarima, objavljenima lani, detaljno je opisao svoju borbu, rekavši kako se ne sjeća snimanja tri sezone Prijatelja.

Na odvikavanju je prvi put završio 1997. godine, a 2018. je imao teške zdravstvene probleme poput upale pluća i problema s debelim crijevom, radi čega je dva tjedna proveo u komi i kasnije morao ići na više desetaka operacija želudca.

Nakon prijatelja glumio je u još nekoliko popularnih američkih serija, poput Mr. Sunshine iz 2011. godine.