Ovaj crtić s Transformers igračkama je bolji od svih Transformers filmova zajedno

Dani i mjeseci potrošeni su da bi se stvorili ovi potuno genijalni filmići

FOTO: YouTube

Ima nešto užasno privlačno u stop-motion animaciji. Toliko je jednostavna da ju dostovno možete raditi sami, kod kuće. Dapače, i ja sam se igrao s tim. Poptuno sam likovno nenadaren, pa je ovo vrlo jednostavan način za ispričati priču, animirati nešto, a ne potrošiti previše truda i vremena.

No, očito možete potrošiti i puno vremena. Ako želite, možete potrošiti jako puno vremena. Kao što je to napravio ovaj tip na YouTubeu, Harris Loureiro. On je očito potrošio dane da savršeno složi stop motion animaciju i digitalne efekte u 15 minutni animirani film. 15 minuta je dosta vremena. Pogotvo kada morate za svaki kadar pomaknuti igračku za par milimetara i onda okinuti sliku.

S jedne strane suludo. S druge strane predivno. Pogotovo zato što je radio Transformerse. Iako ja obožavam Micheal Baya, a s time i Transformerse, ima nešto genijalno u tome da uzme jedan od najdivljijih i efektima napucanih filmova ikad i pretvori ga u grubo animirani crtić. Vrlo cool. Bacite pogled i na ostale njegove filmove.