Ovaj video esej će vam detaljno objasniti razliku između ‘Fight Club’ filma i knjige

Možda zvuči kao bizrana tema koja vas neće zanimati, ali varate se. Ovo je genijalno

David Fincher jako voli raditi adaptacije. I ide mu. Ali s obzirom da bira izuzetno popularne knjige i voli ih promijeniti kako bi postale što bolji film, redovito na sebe navuče bijes fanova. Tako je bilo i s adaptacijom romana ‘Gone Girl’. No koliko god su ljudi divljali oko ove adaptacije na twitteru i blogovima, to je nemjerljivo s histerijom oko adaptacije ‘Fight Cluba’.

Film je izašao 1999. godine i snimljen je po istoimenoj knjizi Chuck Palahniuka iz ’96. Roditelji i konzervativci su se jako uzrujali oko filma, uvjereni da će klince navesti na bezumno nasilje. Naravno, bili su u pravu, s obzirom da su grupe kretena organizirali svoje klubove boraca u kojima bi redovito netko poginuo.

No kada maknemo tu kontroverzu po strani, ostaje nam ovaj fenomenalni video CineFixa ‘Koja je razlika’. Oni su se koncentirali samo na razlike između filma i romana. Imamo dva različita početka i dva potpuno drugačija kraja – jedan jako optimističan, a drugi mračan i potresan. Bilo da ste fan romana ili filma, trebali bi pogledati ovaj 12-minutni video.