Priča o bizarnoj vojsci duhova iz Drugog svjetskog rata konačno se pretvara u film s Bradleyem Cooperom na čelu

Ovaj istiniti događaj je toliko nevjerojatan da ga je bilo nemoguće izmisliti

CENTURY CITY, CA - FEBRUARY 07: Actor Bradley Cooper speaks onstage at the 67th Annual Directors Guild Of America Awards at the Hyatt Regency Century Plaza on February 7, 2015 in Century City, California.   Alberto E. Rodriguez/Getty Images for DGA/AFP
FOTO: AFP

“Vojska duhova” je vojna taktika koja je uvelike olakšala američkim snagama borbu protiv Hitlera i nacista tijekom Drugog svjetskog rata. Ovo je vrlo zanimljiva priča koja će zahvaljujući Warner Bros. studiju konačno biti pretvorena u film, a jedan od producenata koji će raditi na njemu je Bradley Cooper.

Ovaj film će biti baziran na dokumentarcu “Vojska duhova” iz 2013. i knjizi Elizabeth Sayles “Vojska duhova iz Drugog svjetskog rata: kako je tajna postrojba pobijedila neprijatelja tenkovima na napuhavanje i zvučnim efektima”. Iako je Cooper zasad naveden samo kao producent, navodno trenutno traju pregovori s njim oko mogućnosti da preuzme i glavnu ulogu u filmu.

Film koji se već davno trebao snimiti

Film će se baviti istinitom pričom u kojoj će prikazati kako je američka vojska prevarila Adolfa Hitlera uvjerivši ga kako je njihovo brojčano stanje puno veće nego što je zaista bilo. Kako bi ovo postigli, vojska je oformila postrojbu koju su činili ljudi iz raznih kreativnih polja, od marketinga do umjetnosti.

Njihov zadatak je bio da navedu naciste da misle kako je američka vojska pozicionirala brojne trupe na lokacije gdje zapravo nije bilo nikoga. Ova postrojba je uspjela u tom naumu na poprilično bizaran način – upotrebom tenkova na napuhavanje, vojnika koji su zapravo bili lutke i lažnih radijskih poruka.

Dosta je čudno da Hollywood već nije snimio film o ovim ljudima, a posebno je čudno što je čak i “The Monuments Men” došao na red prije ovoga. To je bio poprilično zabavan film, ali na kino blagajnama nije prošao pretjerano dobro. Čini nam se da bi ovo, uz pametno odabranu glumačku postavu, mogao biti puno veći uspjeh.