Priča se da bi se broj epizoda serije Igra prijestolja u naredne dvije sezone mogao brutalno smanjiti

Mnogi fanovi popularne serije šokirani su takvom odlukom

FOTO: YouTube

Nova sezona popularne televizijske kuće HBO Igra prijestolja samo što nije stigla, a izvršni producenti serije već razmišljaju kako bi treba izgledati posljednje dvije sezone serije.

David Benioff i D.B. Weiss otkrili su tako da se intenzivno razmišlja o tome da se smanji broj epizoda po sezoni, piše Vulture. Sedma sezona imala bi, primjerice, u takvom scenariju sedam epizoda, dok bi osma imala šest (prema tom planu to bi ujedno bila i posljednja sezona Igre prijetolja).

“Mislim da ćemo nakon ove sezone doći do posljednjih trinaest nastavaka serije. Približavamo se posljednjem krugu”, rekao je Benioff. “No, to je tek prijedlog, ništa još nije uklesano u kamen. Ali kako se stvari u ovom trenutku čine, zasad ćemo se držati tog plana”, dodao je.

HBO se ogradio od te priče

Na njegove izjave ubro su reagirali iz HBO-a pojasnivši u priopćenju medijima “da su razgovori o kraju Igre prijestolja i broju epizoda budućih sezona čisto spekulativne prirode. HBO će, po običaju, sjesti s Danom i Davidom kako bismo dogovorili detalje nakon što se donese službena odluka o snimanju sedme sezone.”

No, spomenuti dvojac želi promijeniti strukturu serije kako bi “ostali dosljedni sebi i fanovima.” Osim toga, ustaljena praksa od deset epizoda po sezoni mogla bi se uskoro pokazati dosta nemogućim rješenjem s obzirom na to da se radnja od ove sezone udaljava od originalnog materija Georgea R.R. Martina koji do početka snimanja ove sezone nije stigao dovršiti šesti knjigu.

Stoga se boje da bi se mogao povećati pritisak javnosti na njih. “Osjećaju da bi će priča za njih završiti u naredne dvije godine”, otkrio je Michael Lombardo, također zaposlenik HBO-a. “Nadam li se kao netko tko radi u televizijskom poslu, ali i kao fan serije da će serija ići još šest godina? Pa naravno”, dodao je na kraju.