Resonate festival promijenit će sve što do sada znate o digitalnoj komunikaciji

Četvrto izdanje festivala ponovno ujedinjuje umjetnike, kompjuteraše i glazbenike

Pojednostavljeno rečeno, Resonate je beogradski festival novih medija koji se kontinuirano održava od 2012. godine. No, u svojoj biti ovo događanje je mnogo više od zbira svojih dijelova. To je platforma za umrežavanje, informiranje, razmjenu znanja i učenje, ali i za dobro partijanje, ukratko – za komunikaciju između dizajnera interakcija, digitalnih umjetnika, istraživača i znanstvenika, kompjuteraša i glazbenika.

Za četvrto izdanje festivala organizatori najavljuju širenje na nekoliko novih lokacija. Resonate LIVE, glazbena cjelina festivala, održat će se kao i dosad u popularnom Domu omladine u središtu grada od 13. do 18. travnja. Nove lokacije su klub Kolarac kod kultnog Studentskog parka, prostor nekadašnje kvartovske mjesne zajednice, te Kinoteka – Jugoslavenski filmski arhiv, i druge. Cijeli uži centar grada živjet će u znaku Resonate festivala!

Dom omladine Beograd
Nastupit će čitav niz izvođača i DJ-a sa svih strana svijeta, možda najjača glazbena postava festivala dosad. Izdvajamo solo performans Blixe Bargelda, vođe mitskih Nijemaca Einsturzende Neubauten i bivšeg člana The Bad Seeds, pratećeg benda Nicka Cavea.

Blixa Bargeld
Publici će se predstaviti i nedavni zagrebački gost Ben Frost, jedan od najzanimljivijih elektronskih glazbenika današnjice, koji će održati i predavanje u sklopu festivalske konferencije.

U Beograd dolazi i Emika, pop-glazbenica akademskih korijena, ali i nekadašnja dizajnerica zvuka u Native Instruments, jednoj od vodećih svjetskih tvrtki za proizvodnju glazbenog softvera. Njezini albumi “Emika” (2011.) i “Dva” (2013.) podigli su dosta prašine, a nakon produktivne bristolske faze glazbenica se skrasila, naravno, u Berlinu.

Nezahvalno je nabrajati sve izvanredno zanimljive izvođače i predavače. Beograd će posjetiti i mančesterski Simian Mobile Disco, američki glazbenik s tisuću lica Machinedrum, a lokalni umjetnik HETEM najvljuje se i kao jedna od najvećih uzdanica festivala.

Festivalska konferencija održat će se od 16. do 18. travnja, a uključivat će 8 jednodnevnih radionica, više od 20 predavanja, 10 questions & answers sesija s gostima za publiku i profesionalce, te brojne diskusije, projekcije i dakako – veliki završni party.

Od 13. do 15. travnja, pak, održat će se nekoliko većih trodnevnih radionica koje će voditi najviđeniji gosti festivala. Sasvim dovoljno razloga da se sredinom travnja nacrtate u Beogradu!