Umro je sir Roger Moore

Legendarni glumac poznat po ulozi Jamesa Bonda preminuo je u 90. godini

File photo dated 01/08/72 of Sir Roger Moore, who has died in Switzerland after a short battle with cancer, his family has announced., Image: 333308638, License: Rights-managed, Restrictions: FILE PHOTO, Model Release: no, Credit line: Profimedia, Press Association
FOTO: Profimedia, Press Association

Preminuo je glumac Roger Moore. Njegova obitelj danas je na Twitteru objavila kako je legendarni glumac i humanitarac preminuo u Švicarskoj nakon kratkotrajne borbe s karcinomom. Poruka s glumčeve službene Twitter stranice kaže: “Teška srca moramo vas obavijestiti da je voljeni otac, Sir Roger Moore, preminuo danas u Švicarskoj nakon kratke ali hrabre borbe s rakom.

Znamo da će naša ljubav i divljenje prema njemu biti povećani mnogostruko diljem svijeta od strane ljudi koji su ga poznavali i voljeli kroz njegove filmove i njegov rad za UNICEF koji je smatrao svojim najvećim dostignućem.”

Sir Roger Moore poznat je po ulozi Jamesa Bonda kojeg je glumio u sedam filmova čime je stekao svjetsku slavu. Osim u filmu, bio je vrlo aktivan u humanitarnom radu te je 2001. postao ambasadorom dobre volje UNICEF-a. Za svoj humanitarni rad proglašen je vitezom 1999. godine.