Sedma sezona Igre prijestolja imat će samo sedam epizoda, ali nije drama, zadnje dvije trajat će kao kraći filmovi

Prva epizoda nove sezone bit će prikazana 16. srpnja

FOTO: HBO

Kad je najavljeno da će nova sezona Igre prijestolja imati samo sedam epizoda umjesto deset koliko je svaka dosadašnja imala, mnogi fanovi su bili razočarani. No, producenti su odlučili gledateljima dati ipak malo više, s dvije epizode koje će trajati kao kraći filmovi.

Dosad je najduža epizoda bila finale šeste sezone, The Winds of Winter, koja je trajala 69 minuta u kojih se skupilo mnogo ključnih trenutaka za seriju – Cersei Lannister ubija kraljicu Margaery Tyrell i High Sparrowa nakon što podmetne požar ispod Velike septe, Arya Stark ubija Waldera Freya, a Jon Snow otkriva da je sin Lyanne Stark. Osim po trajanju, zadnja epizoda 6. sezone ističe se i s nevjerojatnih 9.9 na IMDB-u.

Posljednja epizoda trajat će kao kraći film

HBO najavljuje da će posljednje dvije epizode nove sezone nadmašiti trajanjem dosad najdužu epizodu. Tako će predzadnja epizoda trajati 71 minuta, a finale 81 minutu. Gledali smo i kraće filmove.

S druge strane, četvrta epizoda će trajati svega 50 minuta (5 minuta manje od prosjeka), ali kad se ukupna minutaža zbroji, HBO će zapravo ugurati materijal vrijedan osam epizoda u samo sedam. Prva epizoda nove sezone bit će prikazana 16. srpnja.