Sjećate li se Huella iz legendarne serije 'Breaking Bad'? Konačno smo saznali što mu se ustvari dogodilo

Vince Gilligan otkrio je pravu istinu o njegovoj sudbini

Nedostaje nam “Breaking Bad”. OK, kraj serije je savršen, ne želimo da je bilo šta završilo drukčije, ali i dalje potajno tinja nada da se možda mogla snimiti još barem jedna sezona. No napravljena je najpametnija stvar, kraj se odigrao dok su bili na vrhuncu i nikad nije došlo do potencijalnog razvodnjavanja radnje i nemaštovitog scenarija. Ovako je sudbina svih likova okončana, ili je lako pretpostaviti kud su ih životni putevi odveli, zar ne? Ne. I dalje ne znamo što se dogodilo s Huellom.

Sjećate se Huella? Onaj ogromni, skulirani tip koji je bio tjelohranitelj odvjetnika Saula Goodmana? Nakon što se razotkrila tajna operacija Waltera Whitea, Hank Schrader ga je pospremio u sigurnosnu kuću da tamo čeka dok se ne vrati po njega. Iz poznatih razloga koje nećemo navoditi da ne kvarimo iznenađenje onima koji nisu još gledali seriju a iz nekog razloga čitaju ovaj članak, Hank se nikad nije vratio po Huella, i koliko mi znamo on još uvijek čeka u toj kući.

Nismo jedini koji to pretpostavljamo. Postoje web stranice koje dokumentiraju koliko Huell već dugo čeka, neki poznati scenaristi su napisali svoje pretpostavke o njegovoj sudbini, a postoji čak i sitcom na tu temu. Tema Huella već je osigurala sate i sate zabave. Točnije 10 sati, u slučaju ovog videa.

Sad je konačno i ta misterija razriješena. U novoj knjizi koja detaljno analizira seriju, njezin tvorac Vince Gilligan dao je nedvosmislen odgovor na to pitanje. “Ne, Huell zaista nije ostao beskrajno čekati na tom kauču. Pretpostavka je da je agent Van Oster bio u kontaktu s Odjelom za suzbijanje droga i kad je vidio da se Hank i Gomez ne javljaju, odmah bi to prijavio nadređenima. Netko bi ga ubrzo pokupio i odveo na ispitivanje. Kad bi saznali on nema baš puno korisnih informacija, pustili bi ga i Huell bi danas bio slobodan čovjek.”

Poprilično je urnebesna ta priča oko Huellove sudbine i svega što su ljudi izmislili na tu temu, no najbolja scena s ovim likom i dalje ostaje ona u kojoj nabasa na Whiteovo skladište gotovine u garaži.