Službeno je: Ryan Gosling izvest će pjesmu 'I’m Just Ken' na dodjeli Oscara

Variety piše kako je sve potvrđeno, no Akademija je za sada odbila komentirati vijesti

FOTO: AFP

Nakon mjeseci nagađanja, sada je službeno: Ryan Gosling izvest će pjesmu iz hit filma “Barbie” – “I’m Just Ken” – uživo na dodjeli Oscara.

Izvori su za Variety potvrdili da će glumac otpjevati nominiranu pjesmu iz filma tijekom 96. dodjele Oscara 10. ožujka. Akademija je za sada odbila komentirati te vijesti.

Fanovi filma, još otkako je pjesma zaradila nominaciju za Oscara, raspravljaju o tome hoće li slavni glumac pristati pokazati svoje pjevačke sposobnosti na pozornici tijekom dodjele Oscara.

‘Otvoren sam za to’

U intervjuu za Variety početkom veljače, Gosling je rekao da ga Akademija još nije zvala da nastupa. “Možda je prevelik rizik da to učinim”, rekao je tada Gosling, koji je nominiran i za Oscara za najboljeg glumca za svoju ulogu Kena.

“Ne znam kako bi to funkcioniralo. Ali sam otvoren za to,” rekao je još glumac komentirajući svoj mogući nastup na Oscarima.

Autor pjesme Mark Ronson, koji ju je napisao s Andrewom Wyattom, rekao je Varietyju da je “njegov san” da Gosling nastupi na dodjeli Oscara.

Kada su ga upitali hoće li možda pronaći drugog pjevača, ako glumac ne bude pristao izvesti “I’m Just Ken” uživo, Ronson je rekao: “Ne. Mislim da ako Ryan to ne bude htio, onda nećemo ni ići s time.”

Podsjetimo, “I’m Just Ken” je jedna od dvije “Barbie” pjesme koje su nominirane za Oscara za najbolju originalnu pjesmu. Druga je “What Was I Made For?” od Billie Eilish i Finneasa, koja je osvojila Grammy za najbolju pjesmu napisanu za film, nadmašivši “I’m Just Ken” i drugi “Barbie” hit “Dance the Night” od Dua Lipe.

Dodjela Oscara bit će održana 10. ožujka, a program će voditi Jimmy Kimmel.