Spielberg radi na novoj horor seriji: streamat će se na mobitelu, isključivo kada je vani mrak

Čim sunce izađe epizode će se automatski opet zaključati

CUPERTINO, CA - MARCH 25: Filmmaker Steven Spielberg attends an Apple product launch event at the Steve Jobs Theater at Apple Park on March 25, 2019 in Cupertino, California. Apple Inc. announced the launch of its new video streaming service, and also unveiled a premium subscription tier to its News app. (Photo by Michael Short/Getty Images)
FOTO: Getty Images

Premda legendarni režiser Steven Spielberg dosad nije baš bio neki fan streaming servisa, to ga nije spriječilo u pisanju novog horor serijala koji će se, kako je najavljeno, moći streamati samo na mobitelima. No, možda je najzanimljivija stvar oko novog serijala činjenica da će se serija moći gledati samo kada je vani mrak.

Spielbergov serijal After Dark će imati između 10 i 12 epizoda, a streamati će se samo preko Quibija, najavljenog streaming servisa namijenjenog samo za mobitele. Quibi se specijalizira samo za serije čije epizode kratko traju, a osnovali su ga bivši predsjednik Disneyja Jeffrey Katzenberg i bivša CEO HP-a Meg Whitman. “Spielberg je navodno već napisao pet ili šest epizoda”, izjavio je Katzenberg na Banff World Media Festivalu u Kanadi.

Pri izlasku sunca epizode će se opet zaključati

Budući da je Spielberg htio da se njegova serija može gledati samo po noći, Quibijevi developeri morali su smisliti novi način na koji će dostavljati svaku novu epizodu. Razvili su interni sat unutar aplikacije, koji će uzimati u obzir lokaciju mobitela, preko koje će izračunati kada Sunce zalazi. Korisnicima će se unutar Quibija pokazati da je epizoda dostupna, no ako vani nije mrak, aplikacija će odbrojavati vrijeme do sutona. Za slučaj da se epizoda ne pogleda dok je mrak, epizoda će se ponovno zaključati pri izlasku sunca, te otključati sljedeću večer.

Quibi je inače samo jedan od novih streaming servisa koji će se lansirati u sljedećih 12 mjeseci. WarnerMedia, Disney, NBC Universal i Viacom planiraju lansirati vlastite servise, no niti jedan nije fokusiran isključivo na mobitele kao Quibi. Katzenberg i Whitman su za svoj servis prikupili već preko milijardu dolara investicija. Ako sve prođe po planu, Quibi će biti lansiran početkom travnja 2020. godine, s početnom cijenom od 4,99 dolara, a za sada nije najavljeno gdje će sve biti dostupan.