Steven Tyler se odlučio fokusirati na solo karijeru i tim potezom je razočarao ostale članove Aerosmitha

Bend smatra da nikoga ne zanima Tylerova solo karijera

BRISTOL, TN - AUGUST 22: Steven Tyler performs prior to the NASCAR Sprint Cup Series IRWIN Tools Night Race at Bristol Motor Speedway on August 22, 2015 in Bristol, Tennessee.   Gregory Shamus/Getty Images/AFP
FOTO: AFP

Grupa Aerosmith planirala je veliku svjetsku turneju za iduću godinu, no ti planovi će se morati značajno promijeniti zato što se njihov frontman Steven Tyler želi fokusirati na svoju solo karijeru. Tu informaciju otkrio je gitarist ovog benda, Brad Whitford, tijekom nedavnog intervjua kojeg je dao Billboardu. Whitford je rekao i kako se ostali članovi benda zbog ovog Tylerovog poteza osjećaju napuštenima.

“Pretpostavljam da on smatra kako će njegova solo karijera biti nevjerojatno uspješna. Ono čega očito nije svjestan je činjenica da ga njegovi obožavatelji diljem svijeta uvijek doživljavaju u kontekstu Aerosmitha, i nije ih baš briga što bi on radio na solo planu”, izjavio je Whitford i dodao kako su on i ostali članovi Aerosmitha pokušali nagovoriti Tylera da promijeni mišljenje, no u tom naumu nisu uspjeli. “To je ipak njegova odluka, mi se samo osjećamo poprilično razočarano”, rekao je.

Tyler radi na samostalnom country albumu

Glavni razlog zbog kojeg se Steven Tyler odlučio na ovaj potez je još uvijek neimenovani country album na kojem radi već neko vrijeme i čiji je izlazak predviđen za prvu polovicu iduće godine. U lipnju je javnosti predstavio prvi singl s tog projekta, “Love Is Your Name”, koji je nakon izlaska ušao u top 20 na listi najprodavanijih country izdanja. U rujnu je održao nesvakidašnji koncert kad je izveo odabranu selekciju hitova Aerosmitha uz nekoliko obrada, ali u country aranžmanima.