Stiže novi Breaking Bad, ovog puta u virtualnoj stvarnosti. Malo se toga zna, ali zvuči prilično uzbudljivo

Sony Playstation odlučio je uvesti gledatelje u virtualni svijet Breaking Bada

Saga o Walteru Whiteu se nastavlja. Vince Gilligan, tvorac Breaking Bada, udružio se sa Sony Playstation timom u izradi novog projekta. Neće se raditi o igri, nego o novom virtual reality iskustvu koje bi gledatelje trebalo uvesti direktno u svijet kultne serije, kako piše Variety.

Zasad se malo zna o projektu. Sony je vrlo tajnovit, nisu objavili čak ni glavne glumce niti podatak hoće li se raditi o serijalu ili samo jednoj epizodi (moguć je i film), no naglašavaju da će to biti presedan u svijetu filma i televizije. Naime, kako sam Gilligan kaže, vrlo je uzbuđen idejom istraživanja mogućnosti virtualne stvarnosti u svijetu filma i televizije.

Podsjetimo, serija Breaking Bad nas je upoznala s likom Waltera Whitea (Bryan Cranston), prosječnog učitelja kemije u srednjoj školi. Nakon što mu je dijagnosticiran rak pluća, odlučuje sve staviti na kocku te postaje proizvođač i diler metamfetamina kako bi zaradom od tog biznisa osigurao budućnost svojoj obitelji.

Jedna od najpopularnijih serija ikad

Serija se pokazala jednom od najpopularnijih u povijesti, osvojila je dva Zlatna globusa, a trenutno na IMDB-u dijeli četvrto mjesto najbolje ocijenjenih s Igrom prijestolja po ocijenama gledatelja. Vrlo brzo je stvorila kultnu sljedbu čemu dovoljno u prilog govori podatak da su fanovi serije organizirali stvarni sprovod za Waltera Whitea nakon što je preminuo u seriji.

U Sonyju se nadaju da će njihov novi projekt približiti virtualnu stvarnost mainstreamu te stvoriti svojevrsnu budućnost televizije. Virtual reality nastavak Breaking Bada najavljuju za iduću godinu što će, ne sumnjamo, obradovati mnoge fanove.