Stiže novi spin-off serije 'Suits', ovo su za sada poznati detalji

Početak produkcije planiran je za kraj ožujka. Serija će se snimati u Vancouveru, a sadržava potpuno nove likove u novom okruženju

Patrick J. Adams and Gabriel Macht arrive at the 81st Annual Golden Globe Awards held at The Beverly Hilton Hotel on January 7, 2024 in Beverly Hills, Los Angeles, California, United States. (Photo by Xavier Collin/Image Press Agency/NurPhoto) (Photo by Image Press Agency / NurPhoto / NurPhoto via AFP)
FOTO: NurPhoto via AFP

Spin-off serije “Suits” – “Suits: LA” – dobio je narudžbu za pilot epizodu od strane medijskog konglomerata NBCUniversal, piše Variety. Početak produkcije planiran je za kraj ožujka, a serija će se snimati u Vancouveru.

Govoreći ranije o nadolazećoj seriji, kreator originala Aaron Korsh otkrio je kako ona tehnički neće biti spin-off, prequel ili nastavak originalne serije, već će sadržavati potpuno nove likove u novom okruženju.

Nova iteracija serije pratit će tako Teda Blacka, bivšeg saveznog tužitelja iz New Yorka, koji sada zastupa najmoćnije klijente u Los Angelesu.

“Njegova tvrtka je u kriznoj fazi, a kako bi preživio, mora prigrliti ulogu koju je prezirao cijelu svoju karijeru. Ted je okružen bogatašima koji testiraju svoju odanost prema njemu i jedni prema drugima, a pritom si ne mogu pomoći da ne miješaju svoj osobni i profesionalni život. Sve se to događa u trenu dok se polako raspliću i različiti događaji od prije nekoliko godina, zbog kojih je Ted morao ostaviti sve što je volio”, stoji u loglineu serije.

Novi uspjeh serije ‘Suits’

Originalna serija “Suits” prikazivala se devet sezona od 2011. do 2019. na USA Networku, ali je nedavno ponovno stekla na popularnosti nakon što je prvih osam sezona bilo dodano na Netflix.

U seriji koja je stekla mnoge obožavatelje, Patrick J. Adams je utjelovio Mikea Rossa, koji je dobio posao u cijenjenoj njujorškoj odvjetničkoj tvrtki, iako je napustio studij i nikada nije završio pravni fakultet. Ipak, Mike uz pomoć Harveyja Spectera (Gabriel Macht), koji zna njegovu “malu tajnu”, uspješno dobiva tužbe i zatvara slučajeve.

Kada se uzmu u obzir streamovi na Netflixu i Peacocku (koji također sadrži još jedan spin-off “Suitsa”, “Pearson”), serija je nekoliko mjeseci vladala na Nielsenovoj ljestvici Streaming Top 10 i naposljetku oborila rekord za najviše pojavljivanja na prvom mjestu na Nielsenovoj ljestvici.

Nielsen je, inače, globalni lider u području uvida u publiku, podataka i analitike, a svojim klijentima pruža uvide u ponašanje potrošača – prateći što oni gledaju i kupuju.

Korsh je glavni pisac

U originalnoj seriji, između ostalih, igraju Gabriel Macht, Patrick J. Adams, Rick Hoffman, Meghan Markle, Gina Torres (koja je igrala glavnu ulogu i u kratkotrajnom spin-offu “Pearson”) i Sarah Rafferty. Ipak, nitko od originalne glumačke postave još nije povezan s novim spinoffom, a NBC još nije izašao s informacijom o glavnoj zvijezdi serije.

Kreator serije “Suits” Aaron Korsh u novom je spin-offu glavni pisac, ali i izvršni producent uz Davida Bartisa i Douga Limana te Genea Kleina. Prema trenutnim informacijama, seriju bi trebala režirati Victoria Mahoney, a nastati će u produkciji UCP-a, studija koji stoji i iza originalne serije.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će biti izveden novi spin-off popularne serije, jer ranije spomenuta serija “Pearson” – u kojoj je Gina Torres reprizirala svoju ulogu Jessice Pearson, moćne odvjetnice koja ulazi u svijet čikaške politike – nije bila postigla očekivani uspjeh kod obožavatelja originalnog naslova.