Svi obožavatelji 'Star Treka' su oduševljeni jer uskoro sa snimanjem kreće nova sezona ove kultne serije

Nove epizode će predstaviti i nove likove koji će istraživati nepoznato u svemiru

FOTO: Screenshot

Usporedno s nadolazećom 50. godišnjicom “Star Treka”, ova kultna znanstveno-fantastična serija se uskoro vraća na televizijske ekrane. The Hollywood Reporter je došao do informacije kako producent Alex Kurtzman trenutno razvija novu sezonu za televizijsku kuću CBS, a premijera je zakazana za početak 2017. godine.

Nove epizode će publici predstaviti i neke nove likove koji će putovati svemirom u potrazi za novim fiktivnim svjetovima i civilizacijama, istovremeno istražujući teme današnjice, što je na neki način obilježje ove serije još od njezinih početaka. Ovo će ujedno biti prve epizode “Star Treka” još od 2005. kad je prestalo prikazivanje “Enterprisea”.

Serija koja je stekla ogroman broj obožavatelja

CBS je bio zadužen za distribuciju “Star Treka” i u ranim 60-im godinama prošlog stoljeća kad je s emitiranjem krenula prva sezona tvorca Genea Roddenberryja, s Williamom Shatnerom i Leonardom Nimoyem u glavnim ulogama.

U periodu od nekoliko godina prikazane su tri sezone i ukupno 70 epizoda, koje su postigle ogromnu popularnost i zbog kojih je kasnije snimljeno nekoliko filmova, i četiri nova serijala – “The Next Generation”, “Deep Space Nine”, “Voyager” i “Enterprise”.