Tom Hanks uskoro snima novi film, u SF-u Bios glumit će tipa na samrti koji svog robota uči ljubavi

Režirat će ga Miguel Sapochnik koji je radio neke od najpopularnijih serija

FOTO: STX Entertainment/screenshot

Dvostruki oskarovac Tom Hanks ima novi film, glumit će u novom SF-u Bios redatelja Miguela Sapochnika. Sapochnik se proslavio režijom brojnih epizoda raznih popularnih serija kao što su True Detective, House, Banshee, Masters of Sex te Under the Dome koji je producirao Steven Spielberg. Možda najveći doprinos dao je Igri prijestolja, a za predzadnju epizodu šeste sezone Battle of the Bastards osvojio je Emmyja.

Sada radi na Biosu, priči o robotu koji živi na Zemlji nakon apokalipse, a zadaća mu je neočekivana – zadužen je brinuti se o psu čovjeka koji ga je stvorio. Njegov tvorac je teško bolestan i na samrti, a kroz odnos sa psom i vlastitim tvorcem robot počinje shvaćati koncepte ljubavi, prijateljstva i značaja ljudskog života.

Četvrta suradnja Hanksa i Zemeckisa

Hanks će glumiti smrtno bolesnog tvorca robota, a film će producirati Robert Zemeckis koji je vjerojatno najpoznatiji kao redatelj trilogije Povratak u budućnost. Ovaj dvojac je dosad surađivao na tri vrlo uspješna filma; animiranoj avanturi The Polar Express, vrlo hvaljenom Cast Away te Forrestu Gumpu koji je osvojio šest Oscara, uključujući one za Hanksa kao najboljeg glumca te za Zemeckisa kao najboljeg redatelja.

Početak snimanja Biosa predviđen je za prvi kvartal 2018. kad će Tom Hanks završiti s prethodnim obavezama snimanja. U međuvremenu ćemo ga gledati u Spielbergovom filmu The Post gdje će glumiti Bena Bradleeja, glavnog urednika Washingon Posta, a koji izlazi 18. siječnja 2018.