Tvorac 'Žice' je za HBO napravio novu mini-seriju, i izgleda kao da bi mogla biti stvarno odlična

Radnja je smještena u 80-e i bavi se rasnim tenzijama u jednom njujorškom kvartu

Kabelska televizija HBO objavila je foršpan za svoju novu mini-seriju “Show Me A Hero”. Riječ je o seriji koja će imati šest jednosatnih epizoda, a premijerno će se emitirati idućeg mjeseca. Tvorac ove serije je David Simon, genijalac koji je zaslužan i za serije “Treme” i “Žicu”, po mnogima jednu od najkvalitetnijih proizvoda moderne američke televizije.

Radnja “Show Me A Hero” smještena je u 80-e godine prošlog stoljeća i baviti će se rasnim tenzijama u njujorškom kvartu Yonkers. Glavni lik u seriji biti će 28-godišnji gradonačelnik Nick Wasicsko, kojeg glumi odlični Oscar Isaac. Svih šest epizoda režirati će Paul Haggis koji je 2006. dobio dva Oscara za film “Crash”.

Uz Isaaca, u seriji se pojavljuje još dosta poznatih glumaca kao što su Catherine Keener, Jim Belushi, Clarke Peters, Alfred Molina i Winona Ryder. Za razliku od prijašnjih Simonovih serija, ova je bazirana na istinitoj priči i na istoimenoj knjizi Lise Belkin, ali i dalje nosi vrlo slične elemente koje smo mogli vidjeti i u njegovim prijašnjim projektima; prati socijalnu stranu jednog grada i pokušaj provođenja promjena koji se snažno sputava birokracijom i napetim rasnim odnosima.

https://www.youtube.com/watch?v=uj5Nt-HoBhw