U najnovijem filmu o King Kongu glavnu ulogu će (navodno) igrati Russell Crowe

Svoj angažman na ovom filmu su već otkazali Michael Keaton i J.K. Simmons

FOTO: Screenshot YouTube

“King Kong” redatelja Petera Jacksona u kinima se pojavio prije 10 godina. On se danas ubraja među najskuplje filmove svih vremena; troškovi njegova snimanja su navodno prešli 250 milijuna dolara. Prvotno zamišljeni budžet je bio dosta manji, no Jacksonova vizija remakea klasika iz 30-ih je bila komplicirana i zbog produženog trajanja filma (3 sata) bilo je potrebno nagovoriti Universal da izdvoji dodatnih 100 milijuna. Iako kritika nije bila naklonjena ovom filmu, ponajviše zbog čudne glumačke postave, na kraju je zarada na kino blagajnama bila zadovoljavajuća.

Čini se da je došlo vrijeme za još jedan film o King Kongu. Zvat će se “Kong: Skull Island”, i u njemu će glavnu žensku ulogu igrati Brie Larson, a sad je objavljeno kako bi njezin partner u filmu trebao biti Russell Crowe. Čelnici studija Legendary Pictures su trenutno u pregovorima s ovim Oskarovcem iz Australije, a ako je vjerovati glasinama, vrlo su blizu dogovora.

Scenarij se trenutno prerađuje

“Skull Island” je već dosad doživio dosta poteškoća, a snimanje još nije ni počelo. Naime, prema originalnom planu u filmu su trebali glumiti Michael Keaton i J.K. Simmons. S obzirom da su obojica ove godine sjajno prošli na Oscarima, to bila bila odlična reklama za “King Konga”. No oni su se obojica povukli iz projekta prije nekoliko tjedana, a u službenoj objavi stoji kako je do toga došlo zbog “preklapanja u rasporedu snimanja koja se nisu mogla riješiti”.

Scenarij za film se također trenutno nalazi u fazi prerade za koju su angažirani John Gatins i Max Borenstein. Potonji je pisao scenarij za prošlogodišnji film “Godzilla”, koji je bio poprilično loš tako da nas ta informacija ne veseli. “Skull Island” će režirati Jordan Vogt-Roberts.