U Teatru &TD sutra će se premijerno izvesti zanimljivi performans 'born to please' Saše Božića

Redatelj ispitujue tanku granicu između kazališta, plesa, glazbe i same publike

FOTO: Teatar &TD

Kazališni redatelj i dramaturg Saša Božić ispitujući tanku granicu između kazališta, plesa, glazbe i same publike postavio je novi kazališni performans naziva “born to please”, koji će premijerno biti izveden sutra u Teatru &TD u Zagrebu.

Glumačka postava koju čine Nataša Dangubić, Ivana Krizmanić, Jerko Marčić i Marko Jastrevski okušava se u njima nepoznatom izričaju pjevanja u ovoj predstavi. Tu se radi o nizu solo izvedbi u kojima glumci, koji nisu vični glazbenom izričaju, pokušavaju zadovoljiti publiku svojim interpretacijama poznatih hitova iz povijesti pop glazbe. Cilj predstave je staviti naglasak na komični, a ne cinični aspektu imitacije kao forme.

Propitivanje kapaciteta izvođača

Ova četvorka propituje sebe i promatrače pitanjem može li solo izvođač u susretu s publikom izraziti i reprezentirati uzbuđenje velikih, spektakularnih, međunarodnih događanja koji uključuju samu ideju superlativa zabave i zabavnjaštva. Oni pokušavaju i odgovoriti na pitanje koji se afektivni odnos razvija između gledatelja i izvođača u velikom naporu da se uprizori nemoguće: raskoš i produkcija koncertnih događanja, koje sebi suvremeno istraživačko kazalište ne može priuštiti.

Jerko Maričić
Jerko Maričić Teatar &TD

Autorski projekt Saše Božića “born to please” prva je u nizu kazališnih predstava koje je de facto producira u sklopu višegodišnjeg istraživanja odnosa izvođača i publike pod nazivom On entertainment.

Uz sutrašnju premijeru, reprizna izvedba zakazana je za dan kasnije, 22.listopada u Teatru &TD.