Umro je Nebojša Glogovac

Najbolji regionalni glumac svoje generacije otišao je danas, s 48 godina

FOTO: Borko Vukosav/Telegram

Srpski mediji maloprije su objavili da je umro Nebojša Glogovac. Bolest ga je uzela vrlo brzo; prije desetak dana hitno je primljen na beogradski Institut za onkologiju s dijagnozom karcinoma pluća u visokom stadiju. Najbolji glumac svoje generacije u regiji, 2016. imao je maestralnu godinu; glumio je u Grlićevom Ustavu Republike Hrvatske, za koji je između ostalog na Film festivalu u Italiji proglašen europskim glumcem godine, igrao je Hamleta u predstavi Aleksandra Popovskog, dobio je kćer Sunčicu u vezi s TV novinarkom Milicom Šćepanović.

Krenulo mu je s kultnim filmovima devedesetih

Rođen je 1969. godine u Trebinju, u obitelji svećenika Milovana i Milene Glogovac. Kad je Nebojša imao sedam, obitelj se preselila u Pančevo. Svojedobno je u Beogradu upisao psihologiju od koje je odustao na trećoj godini i upisao glumu, u klasi sa Sergejom Trifunovićem, Natašom Ninković i Vojinom Ćetkovićem.

Počeo je 1987., malom ulogom u TV seriji Bolji život, devedesetih mu je krenulo s filmovima Bure baruta, Klopka, Kad porastem biću kengur, Munje, Krugovi i tako dalje. Bio je velik i u kazalištu; od 1996. bio je član Jugoslovenskog dramskog pozorišta, u Hrvatskoj je debitirao fascinantnom ulogom u Pijanoj noći na Brijunima. Do 2014. bio je u braku s beogradskom slikaricom Minom s kojom ima sinove Gavrila i Miloša.

Njegova zadnja objava na Instagramu