Uskoro izlazi dokumentarac kojim će se obilježiti 30. rođendan filma "Povratak u budućnost"

Robert Zemeckis odbija svaku pomisao o snimanju četvrtog dijela

FOTO: Screenshot

Sa sigurnošću možemo reći kako je trilogija “Povratak u budućnost” jedan od najbitnijih holivudskih serijala iz 80-ih. Za razliku od brojnih drugih filmova iz tog perioda čija se vrijednost proporcionalno smanjivala kako su godine prolazile, ova 3 filma se i danas smatraju vrhunskim ostvarenjima. Ove godine obilježava se trideseti rođendan prvog dijela “Povratka u budućnost” i iz tog razloga napravljen je dugoočekivani dokumentarac o nastanku tog filma.

Naziva “Back In Time”, ovaj dokumentarac će svim dugogodišnjim fanovima dati uvid u situacije, priče i osobe koje su stvorile ove filmove. Kronološki će prikazati razvoj sva tri nastavka i analizirati će njihov snažni utjecaj na svjetsku pop kulturu. Uz to, u njemu će se naći i intervjui s Michaelom J. Foxom, Robertom Zemeckisom, Stevenom Spielbergom, Bobom Galeom i Danom Harmonom. Cilj redatelja dokumentarca Jasona Arona je da svim gledateljima objasni zašto je ova franšiza još uvijek toliko popularna, usprkos činjenici da je prošlo 25 godina otkad je izašao posljednji dio.

Trilogija je zaokružena priča

S obzirom na sve popularniji trend oživljavanja zaboravljenih filmova iz 80-ih i ranih 90-ih, redatelj triloge “Povratak u budućnost”, Robert Zemeckis, često je suočen s pritiscima studija da snimi novi nastavak. No njemu to ne pada na pamet. “Novi nastavak se može snimiti tek kad ja umrem. Siguran sam da će netko tad napraviti četvrti dio, osim ako ga moj pravni tim ne bude mogao spriječiti. Po meni, to nema nikakvog smisla jer ta trilogija je zaokružena priča, i snimanje novih nastavaka samo zato što su originali i dalje popularni je totalna glupost. Tako bi netko mogao snimiti i drugi dio ‘Građanina Kanea’“, rekao je Zemeckis.

Dokumentarac “Back In Time” će se pojaviti u američkim kinima krajem idućeg mjeseca.