Yahoo se poprilično osramotio objavivši recenziju novog albuma Rihanne kojeg nisu ni poslušali

Greška ne bi bila toliko strašna da se u tekstu ne analizira sadržaj albuma

LOS ANGELES, CA - JULY 01: (Exclusive Coverage) Singer Rihanna surprises fans during the TIDAL X: RIHANNA BBHMM event on July 1, 2015 in Los Angeles, California.   Jason Kempin/Getty Images for TIDAL/AFP
FOTO: AFP

Stranica Yahoo! News je prije nekoliko dana objavila recenziju novog i još uvijek neobjavljenog albuma Rihanne naziva “Anti”. To samo po sebi nije neka vijest, s obzirom da izdavačke kuće često imaju praksu poznatim medijima dati album na preslušavanje i nekoliko tjedana prije izlaska. No problem je u tome što ovaj album zapravo još uvijek nitko izvan Rihannina uskog kruga suradnika nije čuo, a po sadržaju recenzije očito je da ga ni autor teksta još nije poslušao, otkriva The Independent.

Naime, objavljena je očito nedovršena verzija teksta u kojoj su ostavljena prazna mjesta koja se trebaju popuniti s podacima poput točnog broja pjesama, imena gostiju koji se pojavljuju na albumu i tekstom neke pjesme. To samo po sebi ne bi bilo toliko loše da se u jednom dijelu recenzije ne analizira sami sadržaj albuma, kojeg autor evidentno nije poslušao.

Loše opravdanje autora

Iako je članak uklonjen sa stranice u relativno brzom roku, korisnici društvenih mreža su bili brži i screenshot je na Twitteru već prešao osam tisuća retweetova. Link koji je vodio na recenziju sad vodi na naslovnu stranicu, a autor teksta je na svom Twitter profilu objavio fotografiju Rihanne uz kratki komentar “Shit happens”. Dosta djetinjasto opravdanje, posebno kad se uzme u obzir da je zbog ovog incidenta nanio popriličnu štetu svom autorskom kredibilitetu. Dan kasnije je očito shvatio što je napravio, pa je pojasnio da to nije trebala biti recenzija, već vijest koja se trebala objaviti u trenutku kad album izađe.

Glasnogovornica Yahooa je za Independent rekla kako se određeni članci na na toj stranici, uključujući i ovog, objavljuju automatski uz pomoć algoritma, te da je iz nepoznatih razloga došlo do greške zbog kojeg je ovo objavljeno prerano. Što se tiče samog Rihanninog albuma, njegov datum izlaska je i dalje nepoznat, no očekuje se kako bi se mogao pojaviti u prodaji već ovog tjedna.