Za koji dan u kina dolaze novi Transformersi i to će biti zadnji koje će režirati Michael Bay; ali, već se sprema prvi spinoff

Bumblebee će biti potpuno drukčiji od dosadašnjih Transformersa

FOTO: Paramount Pictures promo

Ovog četvrtka u kina stiže Transformers: The Last Knight, posljednji film o transformirajućim robotima koji će režirati Michael Bay, kako je sam izjavio. No to nije kraj priče o Transformersima, obzirom da se već snima prvi spinoff, jednostavnog naziva Bumblebee.

Gledatelji znaju što mogu očekivati od The Last Knight – mnoštvo eksplozija i brze akcije uz pokoji humoristični element. Zasad se Transformers franšiža, koju su stvorili Michael Bay i Steven Spielberg kao producent, pokazala vrlo uspješnom, no tvorci Bumblebeeja odlučili su riskirati i malo promijeniti stvari.

Bumblebee se vraća na početak priče

Radnja Bumblebeeja bit će smještena u 1985. pa ćemo saznati što se sve događalo sa žutim Camarom prije nego je upoznao Sama Witwickyja (Shia LaBeouf). Ta je godina vrlo bitna za Transformerse obzirom da je iste godine izašla prva generacija igračaka, a ubrzo zatim i prva animirana TV serija kojoj će film biti svojevrsna posveta.

Bumblebeeja će režirati Travis Knight koji je zaradio dvije nominacije za Oscara za odličan prvijenac Kubo and the Two Strings, a kao izvršni producent ostaje Lorenzo di Bonaventura koji je producirao sve dosadašnje Transformers filmove. Bonaventura je usput najavio da će Bumblebee biti puno drugačiji od dosadašnjih filmova.

‘Ponudit ćemo kompleksnu i emotivnu priču’

“Travis Knight potpuno je drugačiji redatelj od Michaela Baya. Angažirali smo ga upravo s ciljem da gledateljima ponudimo nešto novo. Odmah ćemo ih iznenaditi time što u filmu gotovo neće ni biti Transformersa. Umjesto toga, ponudit ćemo im kompleksnu i emotivnu priču”, izjavio je Bonaventura za Collider.

Osim Bumblebeeja, glavna zvijezda filma bit će mlada Hailee Steinfeld koja je svojom ulogom na filmu True Grit oduševila publiku i zaradila nominaciju za Oscara. Bumblebee u kina dolazi 8. lipnja 2018.