Zack Snyder, redatelj novog Batmana, tvrdi da bi u njegovom filmu Christian Bale mogao igrati samo slugu

Šalio se, doduše, ali tvrdi da su se stvari ozbiljno promijenile

Director Zack Snyder speaks at the ceremony posthumously honoring Batman creator Bob Kane with the 2,562nd star on The Hollywood Walk of Fame in Hollywood, California on October 21, 2015.            AFP PHOTO/MARK RALSTON / AFP / MARK RALSTON
FOTO: AFP

Premijera novog Batmana sve je bliža, a Zack Snyder, redatelj novog nastavka popularne franšize ,nedavno je u jednom intervjuu otkrio da se neko vrijeme nadao da će se u filmu Batman vs Superman pojaviti i Christian Bale, glumac koji je u posljednja tri nastavka tumačio Batmana. Za slučaj da ste zaboravili, novog Batmana igrat će Ben Affleck.

No, poznati redatelj iznenadio je svijet kad je rekao da Bale u njegovom filmu ne bi igrao Batmana. Tvrdi da se Batmanov svijet otkako ga je radio Christopher Nolan toliko promijenio da Baleov Batman u njemu ne bi mogao živjeti. Umjesto toga, on je Baleu namijenio neku drugu ulogu u filmu kako bi tako dodatno naglasio koliko se Gotham stvarno promijenio.

Bale bi kod Snydera mogao igrati jedino Alfreda

“Ovo je potpuno drugačija i oprečna stvarnost od one koju je Nolan stvarao u svojoj trilogiji”, rekao je Snyder. “Riječ je o potpuno drugačijem svemiru tako da Balea ne bismo mogli angažirati niti da to želimo jer on u našem svijetu naprosto više ne postoji”, dodao je.

“Možda bismo mu dati neku drugu ulogu. Nakratko smo čak o tome i razmišljali”, otkriva Snyder. “Balea sam zapravo htio angažirati samo kako bih naglasio razliku. Christian bi mogao igrati, recimo, Alfreda”, našalio se. “Naravno da ne, ali znate što mislim.”

Ljudima sporan i Lex Luthor

U istom razgovoru otkrio je i da su ga producenti na početku nagovarali da uzme glumce iz Nolanove trilogije, ali se na kraju uspio oduprijeti tom iskušenju. “Treba je shvatiti da je to jedan potpuno drugačiji svijet od Nolanovog. Superman u njegovom svijetu ne bi funkcionirao”, rekao je Snyder. “Kako bi ta dva lika mogla postojati u istom filmu jednostavno su se neke stvari morale promijeniti.”

Negirao je i glasine da je Lexa Luthora pomladio samo kako bi ga mogao igrati 32-godišnji glumac Jesse Eisenberg. “Ne znam gdje ste to čuli. Otpočetka smo Lexa zamislili kao mlađeg muškarca”, poručio je poznati redatelj. Otkrio je i da je Jesse prvo trebao igrati neku drugu ulogu u filmu, ali je Snydera na audiciji toliko oduševio da mu je odlučio povjeriti ulogu glavnog antagonista.