Filipinski predsjednik, koji mahnito ubija dilere u svojoj zemlji, pričao je o napastovanju u djetinjstvu

Kaže da ga je seksualno zlostavljao katolički svećenik

ZADNJA IZMJENA: lis. 18, 2016
Foto: AFP

Filipinski predsjednik Rodrigo Duterte u djetinjstvu je pretrpio seksualno zlostavljanje. U razgovoru za AlJazeeru, koji je dao povodom sto dana svoga mandata, progovorio je o svom traumatičnom iskustvu. Dutertea je krajem pedesetih godina, tvrdi, zlostavljao katolički svećenik. “To je iskustvo koje vam očvrsne karakter”, rekao je.

Filipinski predsjednik je o seksualnom zlostavljanju prvi put progovorio u prosincu 2015. godine kada je tvrdio da ga je jedan svećenik milovao tijekom ispovijedi. Komentirao je svoj krvavi obračun s dilerima droge u kojemu je u posljednjih 100 dana poginulo 3500 ljudi.

Zemlja s tri milijuna ovisnika

“Mi smo zemlja s tri milijuna ovisnika. To će uništiti buduće generacije. Imam pravo ubiti onoga tko uništava moju zemlju. Mislim da je to legitimna stvar. Ako netko uništava našu djecu, ja ću ubiti njega. Mislim da je to korektna izjava”, objasnio je.

https://www.youtube.com/watch?v=S2KtLTXXej8

Podržava ga 86 posto građana

Osvrnuo se i na kritike od strane raznih međunarodnih organizacija za ljudska prava. Ranije ove godine Agnes Callamars, posebna UN-ova izvjestiteljica za izvansudska pogubljenja, filipinskog predsjednika je pozvala da prekine val egzekucija i ubojstava te da svim osumnjičenima omogući pravedno suđenje.

“Ne zanima me što ti ljudi govore. Moja dužnost je čuvati buduće generacije. Briga me što to ne uključuje ljudska prava”, kaže. Bez obzira na brojne međunarodne kritike, predsjednika Dutertea u zemlji podržava 86 posto ljudi.

Rašeljka Zemunović
Telegram autor
540 članaka Više o autoru