Ako ne zbog rezultata, onda bi zbog ove dvije pogreške Mourinho trebao dobiti otkaz

Chelsea ove godine ima velikih problema s neefikasnošću

FOTO: AFP

Kada je prije četiri godine dolazio u Chelsea glasio je kao jedan od najboljih tinejdžera na svijetu. Međutim, klub nije imao strpljenja s njim pa je dvije godine proveo na posudbama, prije nego što ga je Jose Mourinho prošle godine odlučio prodati Evertonu za 30 milijuna eura.

Mislili su vjerojatno tada u kubu da je prodaja Romelua Lukakua odličan posao. Još je trener, koji bi četvrtak mogao dočekati kao nezaposlen, prošle godine vratio u Chelsea svog miljenika Didiera Drogbu sve kako bi se što lakše riješio Belgijca, međutim to se sada pokazuje kao velika pogreška.

Velika pogreška

Neefikasnost Chelseajevih napadača očituje se u statistici prema kojoj su Hazard, Costa, Remy i Falcao dali samo četiri gola u prvenstvu, dok je Lukaku s druge strane deset puta poslao loptu u mreže protivnika.

https://www.youtube.com/watch?v=s23KcfKdlH0
Naravno, nije Portugalac mogao znati u kakvog će igrača izrasti Lukaku, ali to se moglo nasluti i po ranijem učinku. Otkako je došao u Englesku Lukaku je s 52 gola ukupno treći strijelac Premier lige. Više od njega u zadnje tri sezone zabili su samo Kun Agüero (62) i Luis Suarez (54).

Nadalje, Lukaku se u tom periodu pokazao i kao izvrstan asistent. S 19 asistencija među napadačima bolji od njega je samo Wayne Rooney (25). Ako se zbroji njegov doprinoss golovima i dodavanjima za njih, nema učinkovitijeg napadača od njega u Premier ligi od 2012. godine.

De Bruyne

Ovo je samo jedna pogreška Josea Mourinha. Uvjeravao je Portugalac Belgijca Kevina de Bruynea po povratku u Chelsea 2013. godine da računa na njega, a onda ga je u siječnju u siječnju 2014. za 18 milijuna funti prodao Wolfsburgu.

U Chelseaju vjerojatno nisu niti pomislili da bi se De Bruyne godinu i pod dana nakon toga vratio u engleski nogomet i to za 55 miljuna funti. Ako su posumnjali da ga je Manchester City preskupo platio, njegovih deset golova i 11 asistencija u 23 utakmice moglo bi ih razuvjeriti.

https://www.youtube.com/watch?v=sMjnYuqWS-Q