Argentina zabila šest golova (Messi niti jedan) i plasirala se u finale Cope

Bila je ovo 18. utakmica Cope na kojoj je Argentina postigla šest ili više golova

Paraguay's midfielder Richard Ortiz (L) and Paraguay's defender Bruno Valdez (R) vie for the ball with Argentina's forward Lionel Messi during their Copa America semifinal football match in Concepcion, Chile on June 30, 2015.  AFP PHOTO / NELSON ALMEIDA
FOTO: AFP

Rezultatski najuvjerljiviju pobjedu cjelokupnog turnira upisala je nogometna reprezentacija Argentine svladavši u polufinalu Cope Americe izabranu vrstu Paragvaja 6-1. Na listi strijelaca ponovno je izostalo ime Lionela Messija.

Napadač Barcelone i dalje čeka na pogodak iz igre, a na dosadašnjem dijelu turnira zabio je Paragvaju u prvom kolu skupine A iz jedanaesterca, a precizan je s bijele točke bio i u raspucavanjima u četvrtfinalu protiv Kolumbije. Unatoč nuli na kontu golova, treba reći da je Messi u ovoj utakmici bio na visokoj razini asistiravši tri puta za gol i sudjelujući u još dvije akcije koje su završavale s loptama u mreži paragvajske reprezentacije.

“Ne brine me podatak da nisam zabio”, izjavio je nakon utakmice Messi koji ponovno ima priliku osvojiti veliki naslov u karijeri.

Copa kao utješna nagrada

Propustio ju je u finalu Mundijala prošle godine kada je Nijemac Mario Götze u produžetku finalne utakmice odnio vjerojatno najboljem nogometašu današnjice priliku okruniti se naslovom svjetskog prvaka. Copa America djeluje kao vrlo zadovoljavajuća “utješna” nagrada.

“Igrali smo kao što igramo cijeli turnir, pratili smo istu ideju. Prvi dio cilja, a to je bio plasman u finale, smo ispunili. Uzbuđeni smo što je pred nama prilika da postanemo prvacima. Bit će teško, ali ja zaista želim osvojiti nešto s argentinskom reprezentacijom”, dodao je Messi.

https://twitter.com/MessiStats/status/616125703986266112/photo/1

Argentina čeka naslov od 1993.

Inače, strijelci za Argentinu bili su Marcos Rojo (15 minuta), Javier Pastore (27), Angel Di Maria (47, 53), Sergio Agüero (80) i Gonzalo Higuain (83). Za Paragvaj je zabio Lucas Barrios (43).

Dodajmo da je ovo bila 18 utakmica s Cope na kojoj je argentinska reprezentacija postigla šest ili više pogodaka.

Za naslov prvaka Argentina, koja čeka ukupan trijumf s Cope od 1993. godine, će igrati protiv domaćina turnira Čilea, reprezentacije bez naslova s tog turnira. Inače, u međusobnim utakmicama ovih dviju reprezentacija na Copi omjer je uvjerljivo na strani Argentine koja je slavila u 19 od ukupno 25 ogleda. Preostalih šest završilo je bez pobjednika.

U utakmici za treće mjesto sudjeluju Paragvaj i Peru.