Bayern je u dobroj formi, a i Thomas Müller koji je jubilej proslavio dvama golovima

U svojoj 200. bundesligaškoj utakmici Müller je stigao do 76 golova

TOPSHOTS
Bayern Munich's forward Thomas Mueller gestures during the UEFA Champions League football match FC Barcelona vs FC Bayern Muenchen at the Camp Nou stadium in Barcelona on May 6, 2015.     AFP PHOTO/ JOSEP LAGO
FOTO: AFP

U posljednjoj utakmici subotnjeg programa 3. kola njemačke Bundeslige nogometaši Bayerna s uvjerljivih su 3-0 svladali Bayer Leverkusen.

Momčad Josepa Guardiole načela je “apotekare” u 26. minuti, kad se Douglas Costa nakon sjajnog prijema dugog dodavanja sjurio u kazneni prostor po lijevoj strani, ubacio u peterac gdje je Thomas Müller samo postavio nogu za vodeći pogodak. Bio je to rezultat prvog poluvremena, a u drugom dijelu su Bavarci postigli još dva pogotka iz kaznenih udaraca.

Müllerov jubilej

U 60. minuti, nakon prekršaja na Vidalu, siguran realizator s bijele točke bio je Thomas Müller. Realizirao je devet od posljednjih deset jedanaesteraca, a ovime postao prvi igrač u pet najjačih svjetskih liga koji je stigao do petog gola u sezoni. Inače, bila mu je ovo jubilarna 200. bundesligaška utakmica i 76. pogodak u tom natjecanju.

Deset minuta poslije Hilberta je lopta pogodila u ruku u kaznenom prostoru, a ovoga puta loptu je u mrežu poslao Arjen Robben za konačnih 3-0 i svoj prvi pogodak nakon 183 dana. Posljednji puta strijelac je bio 27. veljače u 4-1 pobjedi protiv Kölna. Dodajmo i da je u 130 nastupa u njemačkom prvenstvu Robben bio uključen u 112 golova svoje momčadi. Zabio ih je 74, a za 38 asistirao.

Dinamov suparnik u Ligi prvaka na vrhu je ljestvice Bundeslige s maksimalnih devet bodova iz tri utakmice i gol razlikom 10-1.