Bila je ovo 1000. pobjeda Bayerna i još 5 stvari za znati sa subotnje utakmice

Lewandowski i Müller ponovno su bili strijelci, a vratio se i Robben

Bayern Munich's Polish striker Robert Lewandowski (L) and Cologne's midfielder Matthias Lehmann vies for the ball with during the German first division football Bundesliga match between FC Bayern Munich and FC Cologne on October 24, 2015 in Munich, southern Germany. AFP PHOTO / CHRISTOF STACHE

RESTRICTIONS: DURING MATCH TIME: DFL RULES TO LIMIT THE ONLINE USAGE TO 15 PICTURES PER MATCH AND FORBID IMAGE SEQUENCES TO SIMULATE VIDEO. 
==RESTRICTED TO EDITORIAL USE ==
FOR FURTHER QUERIES PLEASE CONTACT THE DFL DIRECTLY AT + 49 69 650050.
FOTO: AFP

Očekivanu su i rezultatski vrlo uvjerljivu jubilarnu pobjedu upisali nogometaši minhenskog Bayerna protiv Kölna u utakmici 10. kola njemačkog prvenstva. Na listi strijelaca ponovno je ime Roberta Lewandowskog.

Jubilarna 1000. pobjeda

Bila je ovo 1000. pobjeda slavnog minhenskog kluba u Bundesligi, a do nje su došli u 1714. nastupu, uz dodatni omjer od 385 utakmica bez pobjednika i 329 u kojoj su morali suparniku čestitati na slavlju.

Rekordni broj golova

Bayern je nakon deset kola u ligi na omjeru pogodaka 33-4. Golovi u rubrici postignuti predstavlju rekordno ostvarenje.

Arjen Robben

Arjen Robben se vratio u početnu momčad Bayerna po prvi puta nakon što je propustio šest bundesligaških ogleda. Postigao je pogodak za uvodnih 1-0 i najavu pobjede svoje momčadi, na što su se nastavili pogoci Artura Vidala, Roberta Lewandoswskog i Thomasa Müllera s bijele točke.

Gol mu je 75. za klub, čime se izjednačio s Mariom Gomezom na devetom mjestu ljestvice klupskih strijelaca svih vremena.

Robert Lewandoswski

Bio mu je ovo 40. nastup za klub u prvenstvenim utakmicama i 30. pogodak u njima. Za jednak broj golova u Borussiji iz Dortmunda, njegovom prethodnom klubu, bilo mu je potreno odigrati 67 utakmica. U posljednjih dvanaest utakmica za klub i reprezentaciju u kojima je nastupio zabio je okruglih 20 golova.

Thomas Müller

I njegova je forma vrijedna spomena. Strijelac posljednjeg Bayernovog gola stigao je do brojke od deset pogodaka u jednako toliko posljednjih utakmica za klub.