Biliću je to slaba utjeha, ali slavnog Nijemca bi naknadno mogla stići kazna zbog ovog prljavog poteza

Schweinsteiger je laktom pokosio braniča West Hama Winstona Reida

FOTO: Screenshot/Youtube

Engleski nogometni savez (FA) pokrenuo je disciplinski postupak protiv veznjaka Manchester Uniteda Bastiana Schweinsteigera jer je tijekom subotnje utakmice protiv West Hama (0-0) laktom u glavu udario suparničkog igrača. Sucu je taj incident promaknuo, ali ne i kamerama.

 

Schweinsteiger je u jednom duelu u prvom poluvremenu brutalno pokosio gostujućeg braniča Winstona Reida, ali izvukao se bez crvenog kartona jer sudac Mark Clattenburg nije vidio njegov prljavi potez. Proglasi li ga FA krivim, kapetanu njemačke reprezentacije prijeti suspenzija na tri utakmice.

https://www.youtube.com/watch?v=Y48ydQjzH_U

Bilić ništa ne zamjera sucu

Poslije utakmice je o incidentu govorio i menadžer West Hama, bivši hrvatski izbornik Slaven Bilić, koji je istaknuo da je Schweinsteiger nedvojbeno zaslužio crveni karton. Dodao je da se i Clattenburg nakon pregleda snimke složio s njim, ali i da sucu ništa ne zamjera jer ne može vidjeti sve što se dogodi u gužvi.

Schweinsteigerova suspenzija možda i nije tako loša vijest za United jer je ta momčad svaki put pobijedila kad on nije bio u početnoj postavi.